Bajban vannak Iványi Gáborék: Kegyetlen bosszúval csapott le az Orbán-kormány a lelkész egyesületére

Az emberek segítségét kérik.

A magyar kormány a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közreműködésével minden eddiginél nagyobb, 175 millió forintos (!) elvonást eszközölt az Oltalom Karitatív Egyesülettel szemben – hívta fel a figyelmet szerdai közleményében Iványi Gábor lelkész, a szervezet elnöke.

Kiemelte: annak ellenére döntöttek az elvonásról, hogy az elmúlt évek során elvégzett munkájukért milliárdokkal tartozik nekik az állam. A lelkész jelezte azt is, hogy akik ezen az ördögi terven munkálkodnak, pontosan tisztában vannak vele, hogy az egyébként is súlyos gondokkal küzdő munkavállalóktól veszik el a létfenntartáshoz szükséges jövedelmet.

Iványi Gábor köszönetet mondott az eddigi támogatásokért, ugyanakkor arra kérte az embereket, hogy akik tudnak még segíteni nekik, azok megtehetik az általuk néhány hónapja létrehozott szolidaritási alapon keresztül. Minden támogatást köszönettel fogadnak, amelyeket a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség számlaszámára „krízisalap” megjelöléssel lehet feléjük eljuttatni.

Iványi Gábor felhívását változtatások nélkül alább közöljük:

„Kedves Barátaink, Támogatóink, Testvéreink!

A magyar kormány, a NAV közreműködésével a mai napon esedékes alapnormatívánkból

minden eddiginél nagyobb, 175 millió forintos elvonást eszközölt,

miközben az elmúlt évek során elvégzett munkánkért milliárdokkal tartozik nekünk.

Akik ezen az ördögi terven, a tönkretételünkön munkálkodnak, pontosan tudják, hogy kiskeresetű, maguk is súlyos gonddal küszködő munkavállalóinktól, több mint ezer személytől, valamint mintegy húszezer ellátottól veszik el a létfenntartáshoz szükséges jövedelmet, romba döntve azt a munkát, amit a rendszerváltás óta (sőt azt megelőzően már) jó szívvel, odaadással és szakszerűen végeztünk.

A bűnünk az, hogy kritikusan szemléljük, sőt szóvá tesszük az alapvető emberi jogok sárba tiprását,

s azt a bűnös dőzsölést és korrupciót, ami egész rendszerünket átitatta, s mind az európai, mind a világpolitikában nem kívánatos páriákká tett minket.

Hálásan köszönöm minden eddigi támogatásotokat is. Tudom, ahhoz a körhöz szólok, amely minden más ügyben is, legyenek azok üldözött emberi jogi, civil vagy más szervezetek, elhallgattatott médiumok, ez a közösség vállal anyagi áldozatot is, hogy valamiképpen megkíséreljünk kitartani addig,

amíg a demokrácia és jogállamiság napja újra fel nem jön.

Néhány hónapja egy szolidaritási alapot létesítettünk intézményeink legrászorultabbjainak támogatására. Ha ennek időnként feltöltésére maradt valami erőtök, forrásotok, vagy ötletetek, hogy hova fordulhatnánk, hálás szívvel fogadjuk.

Bankszámlaszám (krízisalap megjelöléssel):

Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (K&H Bank) 10400140-00026233-00000008

(vagy a honlapjainkon (www.metegyhaz.hu; www.oltalom.hu) található egyéb lehetőségeken (pl. PayPal).

Hálás köszönet az elmúlt hónapban küldött adományokért (az AHang több mint tizenegymillió, egyéb adományozók ezer forinttól egy tíz milliós adományig összesen negyvenhat millió forint), és adjon nektek mindezért ezerszer annyit és áldást az Örökkévaló.

Budapest, 2023. augusztus 10.

Barátsággal:

Iványi Gábor”

(Oltalom Karitatív Egyesület/Facebook)

Valódi Hírek