Koránt sincs vége: Azonnal lecsapott a NAV az Iványiéknak küldött egyszázalékos felajánlásokra

Több mint 7 ezer civil rendelkezett az Oltalom Karitatív Egyesület javára.

Szinte azonnal levonta az Oltalom Karitatív Egyesület részére felajánlott 1 százalékos, magánszemélyektől érkezett felajánlás összegét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal – ismertette a hang.hu a minap egy Iványi Gábor által aláírt közlemény alapján.

A hírportál megvizsgálta az adatbázist: mint írták, az egyesület javára több mint 7 ezer civil rendelkezett az szja 1 százalékával, így

összesen több mint 71 millió forint járt volna nekik.

A NAV pár hete egy közleményben jelezte: hivatalból teljesítik a kiutalást, ám ha a kedvezményezettnek köztartozása van, a kiutalás csupán a köztartozásra visszatartott összeg feletti részre érvényes.

Ahogy korábban írtuk, a magyar kormány a NAV közreműködésével minden eddiginél nagyobb, 175 millió forintos elvonással büntette Iványiékat a nyár folyamán.

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) vezetője később arról nyilatkozott, hogy Orbán Viktorék teljesen ellehetetlenítik a szervezet működését. Iványi hangsúlyozta, hogy épp a működőképesség határát súrolják, dolgozóiknak alig tudnak fizetést adni, pedig ők kizárólag az elvégzett munka bérét kérik.

A MET-nek felajánlott támogatások sorsa egyelőre kérdéses: a NAV tájékoztatásában az áll, hogy „a vallási közösségeknek felajánlott összeget az egyházakkal való kapcsolattartás koordinációjáért felelős miniszter a rendelkezőnyilatkozatok évét követő év január 31-éig – azaz idei felajánlások alapján 2024. január 31-éig – utalja át, feltéve, hogy a kedvezményezett az átutalás időpontjában is vallási közösségként van nyilvántartva”.

Kapcsolódó cikk:

https://nyugatifeny.hu/2023/09/23/kozel-sincs-vege-arcatlan-uzenetet-kuldott-semjen-a-bajba-jutott-ivanyieknak

Valódi Hírek