Óriási botrány: Miután kivéreztették Iványi Gáborék egyházát, azonnal rátennék a kezüket Orbánék

Lecsapott a Fidesz-kormány.

Megírtuk, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) levonta (!) az Iványi Gábor vezette Oltalom Karitatív Egyesület részére felajánlott 1 százalékos, magánszemélyektől érkezett felajánlás összegét. Az egyesület javára több mint 7 ezer civil rendelkezett az szja 1 százalékával, így összesen több mint 71 millió forint járt volna a lelkész egyesületének.

„Arról tájékoztattak, hogy

az állam nyitott arra, hogy átvegye az intézmény fenntartását

az eddigi színvonalat, infrastruktúrát és a pedagógusokat megtartva”

– magyarázta a Délmagyarnak Mihálffy Béla KDNP-s országgyűlési képviselő, miután arról kérdezték, mire jutottak Maruzsa Zoltán államtitkárral, akivel a szegedi Wesley-iskola helyzetéről tanácskoztak.

A „kereszténydemokrata” politikus közölte: ezt már 2021-ben jelezték az iskolát fenntartó Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség felé, és – jelentette be –

„a felajánlás továbbra is áll”, hogy átvennék az iskolát.

Mihálffy Béla rendkívül „nagyvonalúan” még azt is hozzátette, meglátása szerint erre „a tanárok és diákok érdekében lenne szükség”.

Iványi Gábor és intézményei már évek óta szúrják az Orbán-kormány szemét. A lelkész korábban elmondta: megvonták tőlük a normatív támogatást, mert nem lett belőlük kiemelt intézmény. A magát „családbarátnak” és „nemzetinek” valló kormányzat korábban Iványiék egyházi státuszát is megszüntette, annak ellenére, hogy az egyszázalékos felajánlások alapján

a negyedik leginkább támogatott egyháznak számítanak Magyarországon.

(magyarnarancs.hu nyomán)

Kapcsolódó:

Koránt sincs vége: Azonnal lecsapott a NAV az Iványiéknak küldött egyszázalékos felajánlásokra

Valódi Hírek