A Mészáros-hitellel botrányba keveredett politikussal tárgyalt Orbán a karmelitában (+fotó)

Váratlan vendég érkezett a kormányfőhöz.

Orbán Viktor szerdán délután a Karmelita kolostorban megbeszélést folytatott Marine Le Pennel, a francia szélsőjobboldali Nemzeti Tömörülés nemzetgyűlési frakcióvezetőjével – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, Orbán sajtófőnöke.

A tárgyaláson értékelték az erősödő európai jobboldal helyzetét, különös tekintettel a jövő évi európai parlamenti választásokra.

„A kontinens nemzeti, konzervatív pártjainak közös és erőteljes választ kell adniuk Brüsszel birodalmi törekvéseire, elhibázott gazdaságpolitikájára és migránspárti kezdeményezéseire”

– magyarázták a találkozón.

A tárgyaláson szó esett a családok, a nemzeti és a keresztény értékek politikai képviseletéről is, amely a magyar kormánypártok és a francia Nemzeti Tömörülés tevékenységének is a középpontjában van – tudatta a sajtófőnök.

Mint ismert, tavaly Mészáros Lőrincék MKB Bankja egyébként jelentős hitellel tolta meg Marine Le Pen elnökjelölti kampányát, annak dacára, hogy elvileg a magyar kormány „sosem avatkozik más országok belügyeibe„.

Fotó:

Budapest, 2023. szeptember 27.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke fogadja Marine Le Pent, a francia Nemzeti Tömörülés nemzetgyûlési frakcióvezetõjét a Karmelita kolostorban 2023. szeptember 27-én.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

(MTI)

Valódi Hírek