Kiszivárgott Orbán Viktor titkos esztergomi beszéde – valami nem stimmel vele

A miniszterelnök úgy gondolja, „Magyarország a legszabadabb ország”.

Orbán Viktor szerint Magyarország ellenfelei (?) a háború okozta válságot felhasználva akarják visszalökni az országot a Gyurcsány-korszakba (?), hazánkat térdre akarják kényszeríteni és elvennék a függetlenségét – legalábbis a Magyar Nemzet birtokába jutott információk szerint ezt a nézetét fejtette ki a miniszterelnök a minap Esztergomban.

A Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésén az értesülések szerint – és szokásához híven – a Soros-birodalomról is szót ejtett. Elmondása szerint Sorosék és az amerikai demokraták Góliátként támadják az európai jobboldali médiát és a nemzeti pártokat.

Véleménye szerint Donald Trump volt amerikai elnököt is azért akarják börtönbe juttatni, nehogy veszélyeztesse Soros és a demokraták hatalmát. Trump és 18 társa ügyében mellesleg nemrég a Fulton megyei kerületi ügyész 41 vádpontból álló vádiratot terjesztett elő a 2020-as elnökválasztás eredményének bűnszervezetben elkövetett megváltoztatására irányuló kísérlet miatt.

Orbán szerint Magyarország „tüske a köröm alatt” – legalábbis úgy véli, a globalisták szemében mindenképp. Úgy fogalmazott:

„Európában ma Magyarország a legszabadabb ország”.

Elmondása szerint a magyarok befolyásmentesen, szabadon dönthetnek a sorsukról, ezért is akarnak megtörni minket (?). A miniszterelnök azonban nyugtázta, hogy ennek nem fognak engedni.

Nem maradhatott ki a sorból az ország „ellenfeleinek felsorolása sem” kezdve Sorosékkal, de a brüsszeli bürokráciát és a szövetségeseiket sem hagyta ki mondandójából.

A genderideológia is rendre szóba kerül Orbán beszédeiben: Esztergomban is így történt, a miniszterelnök szerint ugyanis „ellenségeik” megmondanák, hogy mit és hogyan tanítsanak az egyetemeken, ráadásul még a diákokat is kizáratják a közös európai ösztöndíjprogramokból a céljaik elérése érdekében.

Bár a kormány rendre optimistán nyilatkozik arról, hogy az Erasmus+ és Horizon Europe-programok ügyében hamarosan megállapodnak az Európai Unióval, a kutatói együttműködéseken már látszik, hogy sehogy sem sikerül teljesíteniük a közösség kérését. Ezt erősíti Kemenesi Gábor víruskutató nyilatkozata: a szakértő szerint a helyzetet sürgősen rendezni kell, mert a tudományt nem lehet feláldozni a politikai viták oltárán.

Orbán az uniós forrásokról az értesülések szerint úgy nyilatkozott: politikai szuverenitásunk forog kockán, amikor jogsértően (?) visszatartják az országnak járó pénzeket. Az uniós források kérdése az utóbbi időben még égetőbbé vált. Ujhelyi István EP-képviselő a minap hangsúlyozta:

„Nem kizárt, hogy részben elveszíthetjük azt az uniós forrást is,

amelyet a magyar kormány az úgynevezett helyreállítási alap hitelkeretéből szeretne lehívni, miután a benyújtott kérelem egyik feltételeként előírt széles körű társadalmi konzultációt a Fidesz-kormány elszabotálta és elsunyizta.”

Orbán elismételte, hogy fel kell venniük a kesztyűt minden egyes témában, de ehhez szükséges, hogy a magyar családok mellettük álljanak.

Végül még felrótta Budapestnek, hogy irányítás nélküli, dugók, piszok és káosz uralkodik a városban.

A 2024-es európai parlamenti és önkormányzati választásokról úgy vélekedik: a tét Magyarország szuverenitása.

Valódi Hírek