Elindult a leszámolás? Rogán Antal váratlanul kirúgta Demeter Szilárd összes emberét

Tisztogatnak.

Tovább fokozódnak a feszültségek a Fideszben, legalábbis erre utal a Rogán Antal és Demeter Szilárd közti háborúskodás. Rogán Antal csapata kiütéssel győzött, és azt állítja, hogy teljes sorcserét hajtottak végre a Nemzeti Tehetséggondozó Nonprofit Kft.-ben, kirúgva Demeter Szilárd embereit. Mindez pedig a cégbírósági adatokból is jól látható – hívta fel a figyelmet a Magyar Hang.

Mint írták, az új ügyvezető az a Pongrácz Bálint László, aki a Drogkutató Intézet elnevezésű, az Orbán-kormány drogpolitikáját támogató állami pénzekből működtetett szervezet alapítója, de dolgozott a Transzparens Újságírásért Alapítványnál (TÚA) is, amely leginkább a független újságírók elleni hadjáratokra szakosodott, illetve a Mindset Pszichológia Kft. pénzügyi igazgatója is volt.

A Mindset Partos Bence, a „Transzparens Újságírásért” Alapítvány alapítójának, a Fidesz-közeli Mandiner volt főszerkesztő-helyettesének a vállalkozása, Pongrácz pedig még júniusban is dolgozott – úgymond „elemzett” – az alapítványnak, viszont azóta

már eltűnt a neve a honlapról.

A Nemzeti Tehetséggondozót egyébként mintegy kétmilliárd forinttal támogatja az állam.

A lap szerint „szilárdtalanítják” a magyar közpénzből felépített erdélyi médiavállalatot, és úgy tűnik, hogy propagandistákat fognak képezni a Megafon és a „Transzparens Újságírásért” Alapítvány elnevezésű szervezetek számára.

A Media1 és a Magyar Hang információi szerint az intézmény támogatásának feltétele volt, hogy Rogán Antal emberei vegyék át Demeter Szilárd embereinek helyét, így került a képbe Pongrácz is, a felügyelőbizottságot pedig a Megafonhoz és a Mathias Corvinus Collegiumhoz köthető emberekkel töltötték fel.

Valódi Hírek