Megtámadták Jászapáti DK-s önkormányzati képviselőjelöltjét, mentőknek kellett elszállítaniuk (+videó)

Dobrev Klára számolt be róla, hogy Jászapáti DK-s jelöltjét bántalmazták a minap.

Csütörtökön az ellenzéki aktivisták három sátrát is megtámadták Budapesten. A Deák térit, a Blaha Lujza térit és a békásmegyerit. Az esetről elsőként Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője számolt be a Facebook-oldalán. Később Szabó Tímea részleteket is elárult a támadásokról.

„Úgy tűnik, hogy a Fidesz annyira megijedt Karácsony Gergelytől, hogy az eddigi békés aláírásgyűjtést követően már az erőszaktól sem riadtak vissza”

– mondta a Párbeszéd országgyűlési képviselője.

Szombaton arról érkezett hír, hogy egy idős ember bántalmazta a Magyar Kétfarkú Kutya Párt egyik aktivistáját, miközben utóbbi aláírásokat gyűjtött Kecskeméten.

Kapcsolódó: Újabb ellenzéki aktivistát bántalmaztak, ezúttal egy vidéki nagyvárosban

Jászapátiban is történt támadás

A minap a Demokratikus Koalíció jelöltjét – aki a szociáldemokrata–zöld szövetség közös jelöltje is – megverték a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei településen. Ez immár a második erőszakos támadás, amely nem egyszerűen az aktivisták, képviselőjelöltek ellen irányul, hanem a hazai demokrácia, a magyar emberek ellen – mutatott rá Dobrev Klára hétfői sajtótájékoztatóján.

Mint azt a DK–MSZP–Párbeszéd EP-listavezetője hangsúlyozta,

az erőszaknak egy haszonélvezője van, őt pedig Orbán Viktornak hívják.

Minden egyes erőszakos cselekmény erősíti a hitet, hogy Orbán rendszerének buknia kell. Minden egyes erőszakos cselekmény arra fogja biztatni az ellenzéki szavazók millióit, hogy június 9-én szavazzanak az ellenzék jelöltjeire – emelte ki.

„Mi soha nem tennénk ilyet politikai ellenfeleinkkel, a Fidesz azonban már rendszeressé tette a politikai erőszakot. Nem fogjuk tűrni! Ezért kérem, hogy június 9-én jöjjenek és szavazzanak a közös ellenzék jelöltjeire”

– fogalmazott Dobrev Klára.

(Demokratikus Koalíció/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek