Mire készülnek? Döbbenetes tiltólistával várják a rajongókat Tóth Gabi hétvégi koncertjére

Szigorú biztonsági ellenőrzésre kell készülniük a vendégeknek.

Mint írtuk, Tóth Gabit szakítása után rövidesen láthatták a rajongók új párjával. A szerelmesek az értesülések szerint már összeköltöztek Szentendrén, közösen nyaraltak, és a jelek szerint hamarosan ismét együtt lépnek színpadra.

Az énekesnő és a Fricska Táncegyüttes – melynek egyik tagja, Papp Máté Bence Tóth új párja – Oroszlányban fogják szórakoztatni a közönséget a 73. Bányász- és 31. Villamos Napokon a hétvégén.

A Blikk szúrta ki az esemény egyik információs plakátját, az ingyenes rendezvényen ugyanis komoly beléptetési szabályokra kell figyelniük az érdeklődőknek.

A résztvevők karszalagot kapnak a bejáratnál, a biztonsági személyzet pedig alaposan átvizsgálja majd a ruházatot és a táskákat.

Szigorúan tilos a rendezvényre például A4-es méretnél nagyobb táskát, cserélhető objektívvel vagy 200 mm-nél nagyobb gyújtótávolsággal rendelkező fényképezőgépet, táblagépet, esernyőt, üveget, palackot és hangrögzítő eszközt vinni.

Emellett a hordozható akkumulátorok, szórófejes flakonok, szelfibotok, ételtartó dobozok, sőt az A3-as méretnél nagyobb plakátok is tiltólistára kerültek.

(Oroszlány város hivatalos oldala/Facebook)

A helyiek felháborodtak a szigorú szabályokon – amelyeket az esemény előtt egy nappal osztottak meg az érdeklődőkkel –, sokak szerint a fokozott biztonsági ellenőrzésre Tóth Gabi és a Fricska Táncegyüttes fellépése miatt van szükség.

A Blikk kereste a település polgármesterét: arra voltak kíváncsiak, minek köszönhetőek a szigorú biztonsági intézkedések, azonban senkit sem tudtak elérni a kérdésükkel. Rövidesen újabb Facebook-poszt jelent meg a település közösségi oldalán. Kifejtették:

„A Bányásznapi rendezvényről megjelent biztonsági szabályok eddig is életben voltak. Ezzel eddig Oroszlányon azért nem találkoztunk, mert nem nagyon voltak olyan nagyrendezvényeink, amelyeken ezeket be kellett vezetnünk.”

Mint írták, az eseményen a nagyrendezvények gyakorlatát figyelembe véve alakították ki a szabályokat, amelyeket mellesleg a katasztrófavédelem hagyott jóvá. A korlátozásokat pedig azért hozták nyilvánosságra, hogy az érdeklődők fel tudjanak készülni és ne a bejáratnál szembesüljenek az intézkedésekkel.

„A legszigorúbb előírások természetesen a nagykoncertekre vonatkoznak, és nem kell attól tartani, hogy a gyerekprogramokról bárkit kizárnának. Az biztonsági őrök és rendvédelmi erők feladata a biztonság biztosítása és nem az, hogy bárki rosszul érezze magát. Ez eddig is észszerűen történt, ezután sem fog változni „

– fűzték hozzá.

(Oroszlány város hivatalos oldala/Facebook)

A lap felkeresett egy rendezvénytől független koncertszervezőt, Tabár Zoltánt: arról érdeklődtek nála, hogy valóban megszokott-e a hasonló szabályozás egy ilyen rendezvényen. A szakértő szerint szerepelnek a tiltólistán a résztvevőkre veszélyes eszközök, de például az ülőpárnák, pokrócok, a fellépőknek szánt ajándékok tiltását ő sem érti.

Kapcsolódó cikkek:

Újabb megdöbbentő részletek Tóth Gabi és Krausz Gábor válásáról – Megszólalt egy közeli ismerős

Ez kínos! Tóth Gabit és Krausz Gábort is meghívták ugyanarra a rendezvényre, nem kerülhetik ki egymást

 

Valódi Hírek