Vadai Ágnes: Rendelettel teszik jogszerűvé a katonák bántalmazását és megalázását a kiképzés során (+videó)

Jelezte, elszabadulhat a pokol a honvédségnél.

A DK elfogadhatatlannak tartja, hogy az ügyészség szerint nem követett el bűncselekményt a honvéd főparancsnok, amikor megalázta a honvédségi sofőröket. A párt szerint nem elég, hogy a tisztogatások miatt durván megcsappant a hadsereg létszáma, most a megmaradt katonákba rúgnak bele – többek között erről beszélt Vadai Ágnes, a DK alelnöke, honvédelmi árnyékminiszter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában pénteken.

Arról, hogy kedd óta veszélyhelyzeti működésre váltott át a Magyar Honvédség, Vadai Ágnes elmondta: nem veszélyhelyzet van, hanem egyszemélyi kézi irányítás van – Orbán Viktor irányítja a Karmelitából az országot. Hozzátette: jelenleg kormánypárti képviselőnek lenni a legfeleslegesebb feladat, hiszen mindenről maga miniszterelnök dönt.

Arra a felvétésre, hogy a kormányzó párt sorra jelenti be a megszorításokat, ám ennek ellenére mégis a közvélemény-kutatások azt jelzik, hogy a Fidesz továbbra is biztos támogatói bázissal rendelkezik, elmondta:

a választások óta a Fidesz nagyon sokat veszített a támogatottságából.

Hozzátette: a választókorú lakosság jelentős része már kormányváltást szeretne 2026-ban. Éppen ezért hozták létre Dobrev Klára vezetésével az árnyékkormányát, hogy megmutassák, van kormányzóképes alternatíva – hangsúlyozta.

Kiemelte: ebben a tekintetben „van még dolguk” és van még feladatuk, de például az orbáni inflációval kapcsolatos aláírásgyűjtés világosan megmutatta: az emberek már átlépnek a pártpreferenciák kérdésén.

A honvédség táborfalvi kiképzésével kapcsolatban azt mondta: nyilvánvaló volt, hogy Böröndi Gábor vezérkari főnök azért rendelte el ezt a kiképzést, mert – idézte a vezérőrnagy korábbi kijelentéseit – a honvédségi sofőrök „pletykásak voltak”.

Jelezte: a kormány egy kormányrendelettel felülír egy kétharmados törvényt, amely szerint „a katonák alapvető szabadságjoga, az a katonai rend és fegyelem érdekében a szükséges ideig és mértékig korlátozható”. Ez egy „gumiszabály” – tette hozzá.

„A jelen pillanatban, a mostani rendelet szerint – ami már hatályba is lépett – büntetlen lesz az a parancsnok, aki meghatározott, általa jónak tartott ideig és módon korlátozza a katonáknak a szabadságjogát és a katonai fegyelem érdekében tesz szükséges intézkedéseket. Nincs mellette törvényi garancia!

– hívta fel a figyelmet Vadai Ágnes, hozzátéve: ennek a rendeletnek súlyos következményei lesznek a katonákra nézve. Példaként említette egy katona esetét, akit 21 év szolgálati viszony után menesztettek, majd elmondta azt a katonanőt, aki sze*uális erőszakkal gyanúsította meg a parancsnokát, szintén kirakták. Hangsúlyozta: ezres nagyságrendben rúgják ki a katonákat a honvédségtől.

„Köszönjük szépen a katonák munkáját és elhivatottságát!”

– mondta a műsor végén Vadai Ágnes.

Videó:

Kapcsolódó:

Ebből mi lesz? Kötelezővé tette a fegyverviselést a katonák számára a honvédek új vezére

Mi lesz ebből? Veszélyhelyzeti működésre áll át a Magyar Honvédség

https://nyugatifeny.hu/2023/06/10/honvedelmi-miniszter-uj-fegyverrendszerek-erkeznek-magyarorszagra-keszenleti-szinten-kell-tartani-a-magyar-haderot

Valódi Hírek