Ebből mi lesz? Kötelezővé tette a fegyverviselést a katonák számára a honvédek új vezére

Már nem kell sokat várni, hogy elkezdődjön a „Brave Warrior – 2”.

Vezérkari főnöki kinevezése után szinte első dolga volt elrendelni a „Kék Villám – 1” elnevezésű gyakorlatot Böröndi Gábornak: a vele készült szerdai interjúban elárulta, hogy a gyors lefolyású gyakorlat célja a szárazföldi alakulatok törzsmunkájának felmérése volt.

Továbbá azonnal elrendelte, hogy a katonák

a laktanyákon belül is viseljék fegyvereiket.

Ezzel azt akarta elérni, hogy az emberei minél megbízhatóbban tudják kezelni a lőfegyvereiket: indoklása szerint így gyakorolhatják azok szét- és összeszerelését.

Mint mondta, katonái eddig maximális teljesítményt nyújtottak, sőt a nyári honvédelmi táborokból is kiveszik majd a részüket, ugyanis több ezer gyermeket várnak, hogy a szünidőt még izgalmasabbá és színesebbé tegyék nekik.

Emellett a nyáron a katonáknak is jut idő a feltöltődésre és pihenésre, augusztus végén pedig újult erővel, új kiképzési szemlélettel, valamint megújult logisztikával, harckészültségi, és személyi rendszerrel vágnak neki a feladatoknak.

Hozzátette: a Magyar Honvédség állományában

jelenleg is zajlanak a személyi változások.

Augusztus 20-ig újabb tisztek kapják meg a hadnagyi rendfokozatot, bevonulnak csapataikhoz és elkezdődik a „Brave Warrior – 2” gyakorlat: szeptembertől folytatják az éberségi tevékenységből fakadó feladatokat.

(via honvedelem.hu)

Valódi Hírek