Mi lesz most? Szijjártó Péter olyat jelentett be, amitől óriási lázadás törhet ki

Nem biztos, hogy jó vége lesz.

Örömmel közölte Szijjártó Péter, hogy a jelenleg zajló beruházások nyomán Magyarország fogja vezetni az európai ranglistát az elektromos akkumulátorok gyártásában.

A tárcavezető szerint az elmúlt három évben kétszer is teljesen a feje tetejére állt a világgazdaság, ám ez sem tudta lelassítani az autóipar „forradalmi megújulásának visszafordíthatatlan és hosszú távú folyamatát”.

A politikus kiemelte, hogy az Orbán-kormány mindent megtett azért, hogy ezt a célt elérjék, az eddigi erőfeszítések pedig rendkívül nagy sikerrel jártak, amelyben természetesen a keleti nyitás stratégiája is kulcsszerepet játszott, ugyanis a szektorban létrejövő beruházások jelentős része Ázsiából érkezik.

Ezen „menő ázsiai” beruházások közé tartozik egyébként a debreceni akkumulátorgyár is,

emiatt hosszú időn keresztül tüntettek a helyiek, ezzel kapcsolatban mi is írtunk.

A debreceni akkumulátorgyár ellen egyébként komoly tiltakozási hullám bontakozott ki Hajdú-Bihar vármegye székhelyén. A városban az akkumulátorgyárak kapcsán zajló fejleményekről folyamatosan beszámolunk.

Szijjártó nagyon örül, hogy a magyar autóipar termelési értéke tavaly nem csupán átlépte a 10 ezer milliárd forintos „lélektani határt„, hanem 12 ezer milliárd forinttal hatalmas rekordot döntött.

Ez tizenkét év alatt három és félszeres bővülést jelent. 2023-ban újabb 33 százalékos növekedést jegyeztek fel, miközben az ágazatbeli exporthányad továbbra is 90 százalék felett van – jelentette ki.

Kiemelte, bár a lakosságszámát tekintve Magyarország csak a kilencvenötödik helyen áll a világban, az elektromos akkumulátorok gyártásában a negyedik a globális rangsorban, és

ha lezárulnak a jelenlegi beruházások, akkor feljön a második helyre.

„Így tehát az elektromos autóiparban az európai ranglistát mi fogjuk vezetni,

mivel a kínaiak vezetik a globális ranglistát” – mondta a politikus.

(MTI/Nyugati Fény)

Valódi Hírek