Videóval: Akár a falig is elmennek a környezetszennyező gyár ellen tiltakozók Debrecenben

Kitartanak.

Hatalmas ellenállás övezi a Debrecenben épülő akkumulátorgyárat, többször fulladt botrányba a helyi közmeghallgatás is. A beruházás ellen tüntetéssel és petícióval is tiltakoznak, ellenzéki pártok népszavazásokat is kezdeményeztek az ügyben.

A kormánypártok próbálják elhitetni, hogy a gyár ellen tiltakozók valami külföldi érdek miatt cselekszenek. Az M1 Híradójában egyenesen áldebrecenieknek nevezték a tüntetőket.

Csütörtökön a helyiek egy petíciót átadtak a Városházának, az LMP szervezésében este pedig tüntetést tartottak, erről készített videós riportot a 24.hu. A városháza előtt gyülekezők a jegyzőnek tudták átadni a petíciót, akinek elmondása alapján azt másnap már meg is kapja a polgármester.

A videóban megkérdezett személyek többsége reménykedik abban, hogy a töntetések, petíciók és népszavazások elérik hatásukat, van, aki szerint azonban

radikálisabb lépésekre lesz szükség

a cél elérése érdekében.

Néhány Fidesz-szimpatizánst is sikerült megszólítani: egyikük szerint könnyen fel lehet ismerni az „áldebrecenieket” a viselkedésükről. Volt olyan, aki szerint a gyárral fontos beruházás valósulhat meg Debrecenben

Az esti tüntetésen megjelentek az LMP politikusai, Schmuck Erzsébet társelnök fel is szólalt az eseményen.

A 24.hu videóriportja alább megtekinthető:

Valódi Hírek