Áll a bál: Böjte Csaba zűrös ügyeiről kérdezett volna Vadai Ágnes, de váratlant lépett Kövér László

Kijött a sodrából a házelnök.

Kövér Lászlónak két kérdést is feltett Böjte Csaba ferences szerzetessel kapcsolatban Vadai Ágnes, de a válaszadást mindkét esetben visszautasította a házelnök.

„Egyetért Ön a női lélek nagy »szakértőjének«, Böjte Csabának asszonynevelő gondolataival?”

kérdezte a többi mellett Vadai Ágnes, firtatva a szerzetes különös kijelentéseit, amelyeket egy anyák napi rendezvényen tett Székelyudvarhelyen.

„Ilyenek a nők. Ha virágot kapnak turbékolnak. Ha a fejsze fokával kopogtatják a vállukat, akkor sikoltoznak. Nem olyan komplikált a női lélek. (…) Mindig, amikor egy ilyen asszony jön, akkor a kollégáknak elmondom, el kell vinni a fodrászhoz, aludja ki magát, szép ruhákat kell venni a turkálóban, és nagyon hamar megnyugszik, biztonságban érzi magát a nő.

Kicsit sírdogál, de tényleg talpra áll”

– fogalmazott akkor a szerzetes a Transtelex tudósítása szerint.

A Népszava hívta fel arra a figyelmet, hogy az ellenzéki politikus az utóbbi időben élénken érdeklődik Semjén Zsoltnál is Böjte Csaba ügyeiről, viszont úgy tűnik Kövér László házelnöknek kezd már sok lenni a DK-s képviselő.

Böjte Csaba alapítványának egyik korábbi alkalmazottja tíz éven keresztül rendszeresen bántalmazta sze*uálisan és fizikailag is a rábízott gyermekeket – mindezt akadálytalanul. A 36 éves nevelőt a bíróság jogerősen 28 év börtönbüntetésre ítélte.

Megírtuk, hogy az üggyel kapcsolatban megszólalt Perintfalvi Rita teológus is, aki többek között jelezte: a szerzetes továbbra sem érti, hogy egy szadista sze*uális ragadozó miként épülhetett be egy zárt közösségbe, ahol tíz éven keresztül sze*ulisan bántalmazott gyerekeket. A teológus hangsúlyozta,

nem csak a „magányos” elkövetőket terheli a felelősség.

A nagy port kavart esettel kapcsolatban Böjte Csaba közösségi oldalán reagált. A szerzetes azt írta: álmában sem gondolta volna, hogy valaha ilyen vihar fogja érni az alapítványát. Ezt követően pedig kirobbant az újabb botrány, ugyanis kiszivárgott egy hangfelvétel Böjte Csaba és állítólagos szeretőjének titkos beszélgetéséről.

Beszámoltunk arról is, hogy Szabó Tímea párbeszédes politikus is érdeklődött Böjte Csaba ügyeiről napirend előtti parlamenti felszólalásában, amire Rétvári Bence reagált.

„Szégyellje magát, képviselő asszony!”

– háborodott fel a parlamenti államtitkár, aki szerint ez volt Szabó egyik „legsötétebb felszólalása”.

A szerzetes ügyei miatt pedig petíciót is indítottak, amelyben többek között azt kérik Böjte Csabától, hogy ne szembesítse az erőszakot nevével felvállaló panaszost és az őt támogató nevelteket.

Vadai Ágnes a napokban küldött kérdéseket Kövér László házelnöknek Böjte Csaba női lélek rejtelmeit pedzegető kijelentéseivel kapcsolatban. A politikus kérdéseire Kövér László pedig úgy válaszolt, hogy nem válaszolt, mert visszautasította a kérdéseket.

„Böjte Csaba semmilyen magyar állami tisztséget nem visel, ezért a ferences rendi szerzetes írásbeli kérdésben hivatkozott véleménynyilvánítása nem tartozik a Kormány egyházakkal való kapcsolattartás koordinációját magába foglaló feladatkörébe”

– indokolta meg Kövér házelnök, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek miért nem kell válaszolnia a képviselő által feltett kérdésekre.

A lap csütörtökön arról írt, hogy Vadai Ágnes másik kérdését is visszautasította Kövér, amely arra vonatkozott, hogy május végén egy zárthelyi dolgozat helyett Orbán Viktor miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel tartott előadást a diákoknak a Budapesti Corvinus Egyetemen.

Kövér erre úgy reagált:

„a képviselő kérdésének megválaszolása az alapítói jogkört gyakorló feladatkörébe tartozik, ő jogosult ebben az ügyben önállóan intézkedni és dönteni, kormányzati szerv a kérdésben felvetett

állítólagos esemény felett nem rendelkezik hatáskörrel.”

 

Valódi Hírek