Hogy micsoda? Egészen váratlanul vizsga helyett Orbán Ráhelt kapták „ajándékba” a Corvinus hallgatói

Erre senki sem számított.

Dolgozatra készültek a Budapesti Corvinus Egyetem tanulói, de helyette Orbán Ráhel, a miniszterelnök lánya tartott nekik előadást – írta az rtl.hu pénteken.

A hallgatók a BDPST Group szakmai gyakornoki programjáról hallhattak tájékoztatást. A cég szerint az egyetem választotta az időpontot, nekik

fogalmuk sem volt arról,

hogy emiatt el kell halasztani a számonkérést.

Orbán Ráhel egyébként a BDPST Koncept ügyvezető igazgatója, ehhez tartozik a csoport, amely a szorgalmi időszak végére időzítette a felajánlást. A turizmushoz kapcsolódó kurzus résztvevői az előadás során részletesen megismerhették a gyakornoki programot, valamint kapcsolatba kerülhettek a vállalat egy képviselőjével is – írta a cég.

Az egyetem szerint a diákokban több kérdés is megfogalmazódott az előadás végére. Elmondásuk szerint nem ritka, hogy az intézmény egy korábbi hallgatója – jelen esetben a miniszterelnök lánya – visszatér, és előadást tart az oklevelet még nem szerzett tanulóknak.

Azonban vita tárgyát képzi, hogy

kinek az ötlete volt az előadás,

a vállalat és az egyetem ugyanis a másik félre hivatkozik a kérdés kapcsán.

A vállalat közölte, hogy a korábban, más felsőoktatási intézményekben és fórumokon folytatott előadásaikat a tervek szerint a jövőben is megtartják a szakembereik.

A Corvinus hallgatói sérelmezték, hogy

az eset miatt új vizsgaidőpontot kaptak,

az egyetem viszont közölte, hogy emiatt senki sem fog hátrány érni, hiszen az összes diák ugyanazon a napon fogja megírni a dolgozatot.

Valódi Hírek