Tovább dagad a botrány: Az Európai Bizottság is vizsgálja a lombkoronasétány ügyét

Ellenőriznek pár dolgot.

Vizsgálatot indított az Európai Bizottság a lombkoronasétány ügyében – tudta meg a Népszava egy, a bizottsághoz közeli forrásból.

A testület azt ellenőrzi, hogy a projektet a 2014-2020-as magyar vidékfejlesztési program keretében finanszírozták-e. A projektet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból támogatják, valamint a magyar kormány is részt vett benne társfinanszírozóként.

Március végén az Átlátszó hozta nyilvánosságra a nyírmártonfalvi lombkoronasétány ügyét. Akkor arról írtak, hogy 60 millió forintos uniós forrásból épült a szerkezet, és az összeget Filemon Mihály polgármester nyerte el.

A lombok nélküli lomkoronasétány azóta bejárta a sajtót, politikusok, sőt influenszerek is megosztották a véleményüket az építményről.

Filemon bocsánatkérést és helyreigazítást is követelt az Átlátszótól, mert szerinte nem igaz, hogy uniós pénzből finanszírozták a beruházást – állítása szerint az összeget még nem folyósították.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő egy másik érdekes objektumot is talált a településen. A tarra vágott lombkoronasétánytól pár száz méterre egy teljesen üres „vágóhíd” is áll.

Valódi Hírek