Tudja még fokozni a lombkoronasétányt építtető polgármester: Újabb különös objektum tűnt fel a faluban (+fotók)

Elképesztő.

Nyírmártonfalva polgármestere 60 milliós uniós forrásból építtetett l”ombkoronasétányt” úgy, hogy közben tarra vágták körülötte az erdőt. Az ügy komolyan felborzolta a kedélyeket. Budapest II. kerületének polgármestere durván ki is osztotta a fideszes Filemon Mihályt.

Közben Hadházy Ákos talált a faluban egy másik, érdekes objektumot is. A független képviselő azt írta, lehet még fokozni az eddigieket. A tarvágott lombkoronasétánytól pár száz méterre ugyanis szomorkodik egy teljesen üres „vágóhíd” is, amely szintén uniós pénzből épült.

„Még a megroggyant kilátóról nézve is sejthető, hogy semmilyen gazdasági tevékenység nem folyik ott, de ha közelebb megyünk, már teljesen egyértelmű, hogy minden zajlik ott, csak nem gazdaságélénkítés.

Arra, hogy az épület EU-s támogatásból épült, semmilyen tábla nem utal és már az interneten is eltüntették szinte minden nyomát. Szerencsére a webes archívumban megtalálható annak az eseménynek a meghívója, ahol az akkor még csak képviselő Filemon Mihály dicsekszik a beruházással.

Annyira nem dicsekszik azért, hogy az is rajta legyen a meghívón, hogy mennyi támogatást kapott erre. Ottjártamkor ezt is meg szerettem volna kérdezni, de azt mondta. hogy semmi közöm hozzá…

Mindenesetre, akármennyit is kaszált, nyilván teljesen felesleges volt, hiszen a »vágópont« láthatóan egészen elhagyatott, a kutya sem őrzi. A helyiek szerint az átadás után néhány hétig debreceni tanulók tanüzemeként működött az üzem, de ezen kívül más, valódi gazdasági tevékenység nyoma nemigen látszott.

Az biztos, hogy most üres,

így ez már a harmadik olyan, sok tízmilliós EU-s támogatás a fideszes nyírmártonfalvai polgármester kezei között, aminek az égadta világon semmi közösségi haszna nem volt, csak a polgármester járhatott jól vele.

Korábban bemutattam az 50 milliós »vendégházát«, ami ugyan megépült, szép, de amelyről maga a polgármester ismerte be, hogy soha még fizető vendéget nem fogadott. A lomkoronátlan sétány pedig azt hiszem, nagyon sokan látták már. Reméljük, a félmilliárdos erdőtámogatási segélyből majd valódi erdőt fog telepíteni…”

– írta Hadházy.

Valódi Hírek