Kiadták a figyelmeztetést: Országszerte lecsapnak a viharok, beköszönt a hidegfront

Felélénkül az északi szél.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd éjfélig adta ki a figyelmeztetést. Előrejelzésük szerint az ország délkeleti, keleti része fölé többnyire vastag, zárt felhőzet húzódik.

Az északnyugatabbra fekvő területeken naposabb idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel. Döntően a délkeleti, keleti tájakon fordulhat elő változó halmazállapotú csapadék. Az északi szél továbbra is sokfelé lesz erős, a Nyugat-Dunántúlon és a Bodrogközben viharossá is fokozódhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 10 Celsius-fok között valószínű.

Késő estére -4 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Kedden napközben az északkeleti megyékben, a Dunántúl északnyugati részén, valamint a Balaton térségében viharossá fokozódik az északias szél, a legerősebb széllökések helyenként meghaladhatják a 70 km/h-t is. A viharossá fokozódó szél lokálisan porátfúvásokat okozhat.

Kedd estére szakadozik, csökken a felhőzet, de a déli, délkeleti határnál erősebben felhős maradhat az ég. A csapadékhajlam fokozatosan csökken. Az északi szél nagy területen felélénkül, elsősorban a Bodrogközben lehet számítani erős széllökésekre. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és +1 fok között várható, de a szélcsendes, derült fagyzugos északi völgyekben ennél hidegebb is lehet.

(met.hu nyomán)

Valódi Hírek