Szabó Tímea: Magyar Péter ellenzéki polgármesterek elleni szervezkedése az Orbán-rezsimet tartja hatalomban

Szabó Tímea Magyar Péter Tisza Pártja kapcsán posztolt a közösségi oldalára.

Magyar Péter és Tisza Pártja nem segíti elő az Orbán-rendszer leváltását azzal, hogy polgármesterjelölteteket indít több budapesti ellenzéki vezetésű kerületben. Erről a Párbeszéd politikusa, Szabó Tímea írt pénteken a Facebookon.

Mint ismert, több DK-s vezetésű kerületben is állít polgármesterjelöltet a Tisza Párt. Szabó Tímea mellett többek között Karácsony Gergely főpolgármester is szót ejtett már az ügyről. Kiemelte, a Magyar Péter vezette párt sikeres ellenzéki polgármesterekkel szembeni indulása nem a NER lebontását segíti.

Kapcsolódó: Kizárólag DK-s polgármesterekre indít rá Budapesten Magyar Péter pártja, hogy a Fidesz nyerje a kerületet

Szabó hangsúlyozta, hogy Magyar akciójával a Fidesz nevető harmadikként elfoglalhatja a tőle évekkel ezelőtt kemény küzdelem árán átvett kerületeket. Mint írta, kétszeres egyéni győztes képviselőként örül mindennek, ami a Fidesz rendszerének lebontását szolgálja. Ugyanakkor attól tart, Magyar lépésének nem ez a célja.

A DK petíciót indít

Magyar Péter pártja több fővárosi kerületben is ráindul a Fideszt 5 évvel ezelőtt legyőző, sikeres és népszerű összellenzéki polgármesterekre. Ezeket a hivatalban lévő polgármestereket egy most előkerülő, helyben ismeretlen jelölt nyilván nem tudja legyőzni.

A ráindulás azonban veszélyeztetheti az újraválasztásukat, ha megoszlanak az ellenzéki szavazatok. Ez nagyon veszélyes. Ezekben a kerületekben 5 évvel ezelőtt éppen azért sikerült legyőzni a Fideszt, mert az ellenzékiek közös jelölteket állítottak ellenük. Minderről Kálmán Olga beszélt pénteki sajtótájékoztatóján.

Mint mondta, a Demokratikus Koalíció petíciót indít a történtek miatt. A cél, hogy senki se veszélyeztesse a Fideszt 5 évvel ezelőtt legyőző, sikeres, népszerű ellenzéki polgármesterek újraválasztását.

Kapcsolódó: A DK petíciót indít, hogy senki se veszélyeztesse az ellenzéki polgármesterek újraválasztását

Idéztük Szabó Tímea bejegyzését

„Magyar Péter pártja polgármesterjelölteteket indít több budapesti ellenzéki vezetésű kerületben. Nem fideszes, hanem kizárólag ellenzéki kerületekben.

Felmerül a kérdés: hogyan használ a Magyar Péter által is kívánatos kormányváltásnak az, ha ezeket a kerületeket visszaadja a Fidesznek?

Másként: a Tisza Párt miért nem indított jelöltet egyetlen fideszes kerületben sem, mondjuk a kommunikációjában jogosan szénné támadott Rogán Antal által felügyelt ötödikben?

Budapestet 2019-ben, 13 év után az ellenzék visszavette a Fidesztől, és azóta szabadabb, szolidárisabb és zöldebb – nemcsak a Karácsony Gergely által vezetett főváros, hanem ezek a kerületek is.

Óbuda-Békásmegyer képviselőjeként kiváltképp értetlenül állok azelőtt az index.hu értesülés előtt, amely szerint Magyar pártja a 3. kerületben is rá akar indulni Kiss László ellenzéki polgármesterre.

Mi lehet vajon ennek a célja?

Miért akarná bárki, hogy ezzel a lépéssel esetleg ugyanaz a fideszes Bús Balázs nyerje a polgármester-választást, akiről a Fővárosi Törvényszék jogerősen kimondta: lehet róla állítani, hogy

polgármesterként eltitkolt egy békásmegyeri óvodában történt szörnyű, ped0fil bűncselekményt.

Aki, amikor az Átlátszónak köszönhetően kiderült, hogy jogszerűtlenül tölti be egyszerre az óbudai képviselői pozícióját és a Nemzeti Kulturális Alap alelnöki posztját, gondolkodás nélkül eldobta a számára kevésbé fontos (sőt) óbudai képviselőséget, mert a másik állás havi több milliót fizetett.

Aki beépítette volna a Mocsárosdűlőt fideszes lakóparkkal, ha azt a projektet Karácsony Gergellyel és Kiss Lászlóval együtt nem akadályozzuk meg, és aki polgármesterként egy hangot nem szólt a Római-part és a Hajógyári-sziget fideszes fakivágási vagy lebetonozási terveiről, amelyeket a végén szintén mi állítottunk meg.

Őszintén kérdezem: bárki azt gondolja, hogy jobb lesz a 3. kerületnek, ha egy ped0filbotrányba keveredett, Óbudára magasról tevő, erkölcsileg züllött ember jön vissza polgármesterként?

Vagy jobb lesz a többi budapesti kerületnek újra fideszes vezetéssel?

Mert az indulással ezt érheti el.

Nevető harmadikként újra győzhet a Fidesz ezekben a kerületekben.

És nem, itt most nem arról van szó, hogy »hú, de béna az ellenzék«, mert nem országos választásról beszélünk, hanem a szabad városok, kerületek megvédéséről. Sőt: az ellenzék pont, hogy visszafoglalta és a legnagyobb ellenszélben azóta is tisztességesen kormányozza ezeket a kerületeket.

Én kétszeres egyéni győztes képviselőként (2018, 2022) mindennek és mindenkinek örülök, ami és aki hozzájárul a Fidesz rendszerének lebontásához, de attól tartok, ez a lépés nem ezt a célt szolgálja.

Ez azt a NER-stratégiát szolgálja, amely 2019 óta arról szól, az Orbán-rezsim hogyan fojtsa meg az akkor jelentős önkormányzati győzelmet arató, azóta eredményesen dolgozó ellenzéket.

A budapesti kerületekben való indulással a NER-ből a kormányváltás nemes szándékával kiugró Magyar Péter sajnos nem az Orbán-rezsim leváltását szolgálja, hanem pont az ellenkezőjét.

Ezzel az Orbán-rezsim hatalomban tartását és erősítését éri el.”

(Szabó Tímea/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek