A DK petíciót indít, hogy senki se veszélyeztesse az ellenzéki polgármesterek újraválasztását (+videó)

A DK-s petíció aláírói egyértelművé tehetik, hogy a legkisebb esélyt sem szabad megadni a Fidesznek sehol az országban.

Magyar Péter pártja több fővárosi kerületben is ráindul a Fideszt 5 évvel ezelőtt legyőző, sikeres és népszerű összellenzéki polgármesterekre. Ezeket a hivatalban lévő polgármestereket egy most előkerülő, helyben ismeretlen jelölt nyilván nem tudja legyőzni.

A ráindulás azonban veszélyeztetheti az újraválasztásukat,

ha megoszlanak az ellenzéki szavazatok. Ez nagyon veszélyes, hiszen ezekben a kerületekben 5 évvel ezelőtt éppen azért sikerült legyőzni a Fideszt, mert az ellenzékiek közös jelölteket állítottak ellenük – hangsúlyozta pénteki sajtótájékoztatóján Kálmán Olga.

Mint mondta, a Demokratikus Koalíció petíciót indít, hogy senki se veszélyeztesse a Fideszt 5 évvel ezelőtt legyőző, sikeres, népszerű ellenzéki polgármesterek újraválasztását.

„Mindenkit arra kérünk, akinek fontos a Fidesz legyőzése, hogy írja alá a petíciónkat, és tegye egyértelművé: a legkisebb esélyt sem szabad megadni a Fidesznek sehol az országban”

– fogalmazott a DK frakciószóvivője

Hozzátette, ha valaki ellenzéki, akkor nincs az a pártpolitikai érdek, amiért cserébe kerületeket vagy városokat dobhat oda a Fidesznek. Ilyet nem szabad tenni,

nincs fontosabb közös érdek Orbán Viktorék legyőzésénél

– mutatott rá Kálmán Olga.

A DK-s petíció bejelentése

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Kapcsolódó:

Karácsony Gergely: A Tisza Párt sikeres ellenzéki polgármesterekkel szembeni indulása nem a NER lebontását segíti

Valódi Hírek