Beintettek Orbán Viktor volt emberei a miniszterelnöknek Csepelen: Száműzték a kormányfőt az önkormányzati lapból

Totális Fidesz-belháború dúl Csepel területén.

Borbély Lénárd polgármester kitiltotta Orbán Viktort a közpénzen fenntartott önkormányzati lapból, a Csepeli Hírmondóból. Nem jelenhetett meg a miniszterelnök ajánlása, amelyben aláírásával és egy közös fényképpel Dudás Zoltánra, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjére, annak programjára akarta felhívni a csepeli választók figyelmét – tájékoztatta a Fidesz csepeli szervezete pénteken az MTI-t.

„Ez a tény pedig végleg hitelteleníti – a Fidesz bajtársi közösségéből már több mint egy éve végleg kipenderített – Borbély Lénárd és Ábel Attila aljas hazugságait, amikkel már évek óta becsapják, megtévesztik, megosztják a csepeli jobboldali szavazókat,”

ezért nem engedték a miniszterelnöki ajánlást megjelenni a Csepeli Hírmondóban – írta a csepeli Fidesz dühös közleményében.

„Ezt a brüsszeli tempóban kimódolt cenzúrát még a kádári komcsi mutyivilág szocivá átvedlett elvtársai sem merték megcsinálni”

– fogalmaztak, megjegyezve, az is utoljára 1950-ben fordult itt elő, hogy politikus magáról nevezzen el közintézményt, ez volt a „Rákosi Mátyás Vas- és Fémművek”.

Kapcsolódó: Elképesztő ámokfutásba kezdett Németh Szilárd Csepelen: Iskolaigazgatókat fenyegetett meg a rezisbiztos

Támadásról hadováltak

Orbán még megmaradt helyi emberei szerint, „ismét ott tartunk„, mint az ötvenes években, Borbély Lénárd álcivil választási pártja a „Borbély Lénárd és Csapata” nevet viseli. Napjainkban ennek a világnak a visszaépítése folyik – tették hozzá.

„Brutális támadás érte a sajtószabadságot, sőt Borbélyék

meggyalázták alapvető szabadságjogainkat, a vélemény-nyilvánítás, a tájékozódás és a választói jogát”

– olvasható a szabad sajtóban „mélyen hívő” Fidesz közleményében.

Úgy fogalmaztak, hogy

„adminisztratív eszközökkel akarják

elhallgattatni és a politikai térből kiiktatni Magyarország miniszterelnökét (sic!)

és a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltjét, azért, hogy meggátolják a csepeli választók szabad tájékozódását, az övékétől eltérő álláspont, vélemény megismerésének lehetőségét”.

Ráadásul épp a választási időszakban, pont úgy, ahogy Amerikában Donald Trumppal vagy éppen a múlt héten Brüsszelben a jobboldali, konzervatív politikusokkal történt – állította paprikás hangvételű közleményében Orbán Viktor pártjának csepeli szervezete.

A helyi Fidesz szerint Borbély Lénárd, ha tehetné, nemcsak az újságból, de még a szavazólapokról is kitiltaná (sic!) a Fideszt. Helyesírási hibákkal teletűzdelt közleményükben arra is kitértek, hogy

„Borbély Lénárd pártjának csillagászati összegű kampányát, luxus-módon berendezett Rákóczi úti választási irodáját, pártja teljes működési költségét és a vele szövetségben induló egyesületek politikai kampányát is többszáz millió forint önkormányzati közpénzből fizeti”.

Megjegyezték,

„ennek a fedezetét a polgármester kitartottjai, a Fideszt elárulók és az egymilliárdért megvett baloldali képviselők (?) együtt szavazták meg neki a 2024. évi költségvetésben”.

A csepeli Fidesz arra kérte a helyi jobboldali és kormánypárti szavazókat, gondolkodjanak el, ne hagyják magukat megvezetni (?), ne higgyék el a hazugságokat (sic!), bátran és okosan éljenek tájékozódási, véleményalkotási és szavazati jogaikkal.

Sorosoztak egy sort

„Borbély Lénárd nem nemzeti, nem keresztény és nem konzervatív, hanem kétszínű és álszent”

– írta a pártszervezet. Hozzátették, hogy a választáson a Fidesz ellenében indul, egy polgárinak és civilnek álcázott párt színeiben, a helyi baloldal és a Soros-média totális támogatása mellett (sic!). Úgy fogalmaztak:

„vajon miért hívják Borbély Lénárdot a csepeli Magyar Péternek?”

Mint közölték,

„aki Borbély Lénárdra szavaz, az Orbán Viktor, a nemzeti keresztény–konzervatív kormány és a Fidesz bajtársi közössége ellen szavaz”.

Csepel a Fidesz berkein belül kirobban belháború miatt került az utóbbi időben a címlapokra

A hazai közvélemény a közelmúltban egészen különös hírek miatt foglalkozott azzal, hogy pontosan mi történik Csepelen. Aki szeretné figyelemmel kísérni az eseményeket, annak valóban nincsen könnyű dolga, mert az utóbbi időkben egészen zavaros politikai viszonyok alakultak ki Budapest XXI. kerületében.

Mint arról mi is beszámoltunk, Borbély Lénárdot, a kerület polgármesterét Németh Szilárd tavaly kizáratta a Fideszből, majd alkalmatlansággal és a közpénzek elherdálásával vádolta meg, majd később választási megállapodást ajánljon fel neki. A Németh és Borbély közti összecsapás addig fajult, hogy a két oldal most egymást vádolja azzal, hogy kollaborálnak az ellenzékkel. Borbély szerint Németh az ellenzéket segíti, miközben a csepeli Fidesz közleményekben vádolta meg Borbélyt azzal, hogy a „dollárbaloldallal” szövetkezik.

Németh Szilárd február végén tudatta, hogy Dudás Zoltán lesz a Fidesz polgármesterjelöltje Csepelen. Dudásról úgy tudni, már régi motorosnak számít a párton belül, őt Németh titkáraként szokták emlegetni. Dudás Zoltán tanári és szociális munkás végzettséggel, valamint jogi diplomával rendelkezik, azonban komoly politikai tapasztalata nincs, nem indult még választáson. A csepeli kormányhivatal élére 2012-ben nevezték ki, előtte a Fővárosi Önkormányzatnál, a XI. kerületnél és az Emberi Erőforrások Minisztériumánál dolgozott.

Kapcsolódó: Komoly balhé készül Csepelen: Nekimentek a birkózók Németh Szilárdnak

Mi a helyzet Borbély Lénárddal?

Borbély Lénárd több mint húsz éven át volt a Fidesz tagja, sokáig Németh Szilárddal együtt vezették Csepelt. Borbély 2010 és 2014 között Németh Szilárd alpolgármestere volt, majd miután Németh országgyűlési képviselő lett 2014-ben, Borbély követte őt a polgármesteri székben. A jelenlegi polgármestert a Fidesz egyik legsikeresebb politikusának tartották Budapesten, 2019-ben nyerni tudott a masszívan baloldali beállítottságú kerületben.

A 2024-es önkormányzati választáson már hivatalosan függetlenként, a Közösen Csepelért Polgári Egyesület nevű helyi civil egyesület jelöltjeként indul. Decemberben mutatta be a csapatát, azt a 12 egyéni képviselőjelöltet, akikkel együtt indul a választáson. Borbély mellett szólhat, hogy az országgyűlési választások adatai és a polgármester-választások eredményei alapján népszerűbb, mint a Fidesz, de az is, hogy a helyi politikusok közlése szerint Németh Szilárd egyre népszerűtlenebb Csepel területén.

Csepelen egyébként a valódi ellenzéknek is van jelöltje. Szinte teljes összefogás jött létre a momentumos Dukán András Ferenc mögött, akit a saját pártja mellett a DK, az MSZP és a Párbeszéd – Zöldek is támogat. A többi ellenzéki szervezet nem indít ellenjelöltet.

Minderről>>ITT<< írtunk részletesen.

Kapcsolódó:

Ebből mi lesz? Beintettek Németh Szilárdnak a korábbi párttársai, nincs vége a csörtének

Valódi Hírek