Megszületett a döntés: Az Orbán-kormány már dolgozik a kedvezmények megszüntetésén

Ez vár ránk nemsokára.

Már beszámoltunk Orbán Viktor pénteki Kossuth rádiós interjújában elmondott legfontosabb bejelentéseiről. Ebben arról is szó esett, hogy ahogy csökkenni kezd az infláció, úgy fogják kivezetni a most még létező ársapkákat az élelmiszereknél – mondta a miniszterelnök a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban.

A miniszterelnök úgy nyilatkozott:

„Az árstopok hasznosak, segítenek az infláció csökkentésében, ugyanakkor – mivel ez egy mesterséges beavatkozás a kereskedelem normális folyamataiba –, mellékhatásai is vannak.

Ezért az a jó, ha ezek az árstopok eltűnnek a rendszerből,

és visszatérünk a normális gazdasági helyzethez „

Hozzátette:

amíg nagyon magas az infláció, addig ezt nem lehet megtenni.

A miniszterelnök szerint a rezsivédelmi rendszert „meg tudták védeni„, szerinte továbbra is biztonságban van az átlagfogyasztás alatti energia ára. Az élelmiszereknél azonban más a helyzet: ahogy csökken az infláció, úgy fogják kivezetni az ársapkákat – hasonlóan a banki hitelekhez.

Megfelelő ütemben hozzák meg az intézkedéseket – állította a miniszterelnök.

Eközben a kormány online árfigyelő rendszerrel is harcolna az egekbe szökő árakkal szemben. Már munkacsoportot is létrehoztak a siker érdekében, valamint a lakosság is szerepet kapna:

A vásárlók az adatbázisból szűrhetnék ki az árakat, figyelemmel kísérhetnék a változásokat, ezzel is erősödne a vásárlói tudatosság.

(MTI)

Valódi Hírek