Ennyi volt: Végleg törölte a Fidesz propagandatévéjét a YouTube

Súlyosan megszegték a közösségi alapelveket.

Többszöri figyelmeztetés után csütörtökön este

végleg törölte

a pestisrácok.hu elnevezésű portál megszűnt tévécsatornájának, a Pesti TV YouTube-felületét a videómegosztó oldal.

A media1.hu vette észre, hogy minderről maga a portál számolt be egy cikkben, amelyben likvidálásról, személyes gyűlöletről, cenzorokról írtak.

Azt is megosztották a nyilvánossággal, hogy február elején kaptak a videómegosztó portáltól egy még korlátozással nem járó figyelmeztetést, majd újabb szabálysértések miatt, a YouTube ezt egyhetes tiltással, felfüggesztéssel büntette. Egy másik cikkükből kiderült az is, hogy Jeszenszky Zsolt (alias Dj Jeszy) Hardcore Hobbista címen futó műsorának

két különböző adásában talált tiltott tartalmat a YouTube.

Az egyik adásban az ismert konteóhívő, Bogár László volt a vendég, a YouTube ezt az adást törölte, de változatlanul fent van a hagyományos oldalukon. A PestiSrácok.hu azt írta, ők nem találtak benne olyan részt, amely „kimerítené az érvényes jogszabályok rendelkezéseit, vagy akár a Google gyűlöletbeszéd tilalmára vonatkozó előírásait”.

A YouTube szerint Jeszyék harmadszorra is megsértették a vállalt feltételeket, ezért kapta meg a PS TV a végleges törlésről szóló döntést csütörtökön este.

Huth Gergely, a portál főszerkesztője, az első korlátozás után, még a mostani végleges törlés előtt levelet írt a YouTube-tulajdonos Google magyarországi igazgatójának, Bíró Pálnak, amelyben úgy érvelt, hogy mivel lapjuk a médiahatóságnál bejegyzett médiatermék, ezért

„minden tartalmuk megfelel a magyar és az uniós jogi szabályozásnak. A kitett videókért szükség esetén a bíróság előtt is, transzparens módon helyt állunk.”

„Nyilván nem véletlen, hogy épp a PestiSrácok gárdájának közösségét ítélik olyan veszélyesnek, hogy végképp igyekeznek eltörölni tartalmaikat”

– fogalmaztak a törlést bejelentő írásukban.

Egyébként három éve pedofil tartalom közlése miatt került tiltásba a PestiSrácok csatornája, akkor egyszer már törölte a videómegosztó a PestiSrácok.hu-hoz köthető akkori csatornát. Az üggyel összefüggésben akkor tüntetést is szerveztek a Google székházához.

FRISSÍTÉS: A Google sajtóirodája lapunkhoz eljuttatott közleményben küldött kiegészítést fenti cikkünkhöz. Írásukat változtatás nélkül idézzük alább:

A MÁSODIK CSATORNA MEGSZÜNTETÉSÉVEL KAPCSOLATOS ÁLLÁSFOGLALÁS:

“Minden felhasználó vállalja az Általános Szerződési Feltételeink és a Közösségi Irányelveink betartását, amikor regisztrál a YouTube-ra. Amikor a felhasználók megsértik ezeket a feltételeket, például a gyermekek biztonságára vonatkozót, vagy az intézkedéseink megkerülését tiltót, akkor a csatornáikat, illetve minden további új csatornájukat megszüntetjük.

A PsTV csatornát azért szüntettük meg, mert annak létrehozásával

megkerülték

a Pesti Srácok csatorna megszüntetésére irányuló intézkedésünket, amelyet a gyermekek biztonságára vonatkozó feltételek megsértése miatt távolítottunk el 2020 februárjában.

A VÉLEMÉNYNYILVÁNÍTÁS SZABADSÁGÁVAL KAPCSOLATOS ÁLLÁSFOGLALÁS:

“Irányelveink nem egyes nézőpontok szerinti tartalmakra vonatkoznak – azokat egyformán alkalmazzuk. Automatizált rendszereink nem úgy vannak tervezve, hogy egyénekhez vagy csoportokhoz tartozó tartalmakat politikai szempontok vagy egyéb tulajdonságok, például nemi vagy szexuális irányultság alapján szűrjenek.

A tartalmakat felülvizsgáló munkatársainkat pedig úgy készítettük fel, hogy ne vegyék figyelembe a feltöltő személyét, és

azt sem, hogy egyetértenek-e vagy sem a videóban szereplő álláspontokkal.”

Kapcsolódó:

FRISS: Ordenáré hazugságokat terjesztett a fideszes propagandaportál — Rengeteg helyreigazítást közölt a Pesti Srácok

https://nyugatifeny.hu/2022/11/03/szanalmas-a-nagy-lebukas-utan-a-pesti-sracok-kenytelen-volt-beismerni-az-ocsmany-videohamisitast

Valódi Hírek