Szánalmas: A nagy lebukás után a „Pesti Srácok” kénytelen volt beismerni az ocsmány videóhamisítást

Huth Gergely beismerte, hogy hazudtak.

A Pesti Srácok elnevezésű propagandaportál főszerkesztője beismerte, hogy a Georg Spöttle-féle videóban valótlanság szerepelt, és bocsánatot kért a tévedésért — számolt be róla a Média1.

Korábban megírtuk, hogy a Fidesz-közeli „biztonságpolitikai szakértő”, Georg Spöttle, egy hat évvel ezelőtti szíriai Aleppóban készült felvételről állította azt, hogy azon az ukrán hadsereg kazettás bombázása látható. A igazság ezzel szemben az, hogy a felvételen látható bombázást valószínűleg oroszok követték el, amikor katonailag beavatkoztak a szíriai polgárháborúba.

Az üggyel kapcsolatban, a momentumos Tompos Márton, hírhamisítás miatt feljelentette Georg Spöttlét.

Csütörtökön Huth Gergely, a propagandalap főszerkesztője „Természetesen nem orosz-, hanem magyarpárti a PestiSrácok.hu és ha hibázunk, elnézést kérünk” című cikkében igyekezte magyarázni a történteket, és beismert, hogy hazudtak, azt viszont már nem vallotta be, hogy az oroszok oldalán állnak. Huth az esetet egyszerű tévedésként értékelte.

Mindez azért különös, mert a portál honlapján közölt videóban egyszerűen csak kiretusálták az eredeti arab írást, vagyis

meghamisították a videót.

Spöttle egyébként pedig a Fidesz egyéni képviselőjelöltje is volt, aki néhány nappal korábban még nyíltan be is vallotta az Ultrahang elnevezésű Youtube-csatornának, hogy „biztonságpolitikai szakértőként” miként látja a háborút.

„Én nem rejtem véka alá a nézeteimet, én ebben a háborúban maximálisan Oroszországot támogatom”

— jelentette ki teljes bizonyossággal.

Huth, bocsánatkérésében úgy fogalmazott:

„Georg Spöttle közlése szerint a videórészllettel csak a kazettás bomba működését próbálta illusztrálni, a kifogásolt megfogalmazás pedig a következő, a donbászi pusztítást ábrázoló vágóképre vonatkozik, ám az adásból mindez mégis úgy tűnik, mintha az aleppói videót nevezné kollégánk ukrajnainak. A gondatlan szerkesztéséért elnézést kérünk”.

Spöttle ominózus videója alább tekinthető meg, melyben egyébként külön hangsúlyozta, hogy „valós eseményekről” van szó.

(media1.hu)

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2022/11/02/szintet-lepett-a-propaganda-hatalmas-hazugsag-hangzott-el-a-fideszes-teveben-az-ukranokrol

Valódi Hírek