FRISS: Ordenáré hazugságokat terjesztett a fideszes propagandaportál — Rengeteg helyreigazítást közölt a Pesti Srácok

Összesen hat helyreigazítást közölt egyetlen nap alatt a portál.

Sorra közli a helyreigazításokat, illetve a jogerős bírósági ítélettel kapcsolatos közleményeket a Pesti Srácok elnevezésű fideszes propagandaportál. Jelenleg hat helyreigazítás szerepel egymás után az online oldal címlapjának alsó részén — vette észre a Telex.

A hat közlemény között van négy, az idei választási kampánnyal kapcsolatban megjelent helyreigazított állítás. A „Demeter Márta is háborúba rángatná Magyarországot” című cikkünkben például valótlanul állították, hogy a képviselő azt követelte, hogy Magyarország szállítson fegyvereket Ukrajnába.

Valótlanul állították azt is, hogy Steinmetz Ádám és Jakab Péter lakossági fórumára mindössze 14-en voltak kíváncsiak. Ezzel szemben a valóság az, hogy – mint írták – „a rendezvény résztvevőinek száma a jobbik stábjának jelenlévő tagjain kívül is több mint kétszerese volt”.

További valótlan állításuk volt az is, hogy a XVI. kerületi MSZP-székház Csizmazia Ferenc István helyi pártelnök tulajdonába került volna.

A régebbi esetekből most került ki egy 2019-es, a szegedi Szeviép-ügyről szóló jogerős közlemény. Emellett egy 2017-es, Szabó Zoltánról szóló cikkel kapcsolatos közleményt is a közelmúltban tettek közé. Ebben elnézést kérnek, hogy megsértették Szabó jó hírnévhez való jogát azzal, hogy azt állították, „részegen tántorgott be a KFC Király utcai éttermébe, és ott sorban állás alatt kötekedett a többi vásárlóval”, azt a hamis látszatot keltve, hogy ezért kellett kitenni onnan, és hogy onnan később álnéven rendelt.

A közlemények ömlesztve, a címlap alsó negyedében kaptak helyet az oldalon. A Telex megkereste a Pesti Srácok szerkesztőségét, hogy megtudják, miért egyben kerültek ki ezek a helyreigazítások a címlapra. Válasz egyelőre nem érkezett.

(telex.hu)

Valódi Hírek