Rettenetes cigány- és zsidóellenes szövegek kerültek elő a jászberényi jobbikos polgármestertől

Idézni is fáj.

Borzalmas gondolkodásmódról tanúskodó posztokat írogatott a Facebook-oldalára Budai Lóránt, az ellenzék és az ellenzéki sajtó egy része által ünnepelt jobbikos jászberényi polgármester.

Budai cigányellenes kirohanására Mérő Vera emberjogi aktivista hívta fel a figyelmet.

„Megnyílt az ország első cigány étterme. Nos… Remélem, van a közelben dögkút…”

– írta Budai Lóránt, aki kommentben azt is hozzátette:

„cigány étterem + cigány miniszerelnök = cigányút…”


.

Budai rasszista posztja nem egyszeri kilengés volt, a Jász Detektív nevű helyi oldal gyűjtése szerint rendszeresen posztolt zsidóellenes, antiszemita tartalmakat is, sőt, egyetértőleg idézte a háborús bűnös Szálasi Ferencet is.

.

Ismert, hogy az ellenzéki közvélemény egy része a közlemúltban élesen bírálta a Demokratikus Koalíciót, amiért a DK helyi szervezete nem volt hajlandó beállni Budai Lóránt személye mögé a múlt heti időközi választáson.

Budai fenti megnyilvánulásainak ismeretében alighanem kockázat nélkül kijelenthető: jó döntés volt.

Ugyanakkor emlékezetes az is, hogy az ellenzéki közvéleménynek nagyjából pont ugyanez a része egy éve még amiatt kárhoztatta a DK-t, mert átfogó választási megállapodást kötöttek az akkor még Jakab Péter vezette Jobbikkal.

A viccbeli sapkás nyuszira emlékeztet a helyzet: ha a DK együttműködik a Jobbikkal, az a baj, ha nem működnek együtt egy konkrét rasszista, antiszemita jobbikossal, akkor meg az a baj.

Valódi Hírek