Nevetségesen magyarázkodik a fideszes alapítványi elnök, amiért kizárják a hallgatóit az Erasmusból

Ezt jól elrontották.

Böszörményi Nagy Gergely, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) alapítványi elnöke levélben igyekszik nyugtatni a hallgatókat azután, hogy kiderült: az Európai Bizottság felfüggeszti az Erasmust az alapítványokba kiszervezett magyar egyetemeken.

Köremailjében azt írja, bizonyára

csak félreértésről lehet szó,

hiszen a MOME a modellváltás óta meghússzorozta sikeres EU-s pályázatainak, együttműködéseinek értékét.

A hallgatók türelmét kéri, azt írja, „élő kapcsolatban vagyunk az Innovációs és Kulturális Minisztériummal, reméljük, hogy néhány napon belül többet tudunk, ekkor azonnal tájékoztatni fogjuk az Egyetem polgárait”.

Hétfőn derült ki, hogy nem kaphatnak friss támogatásokat az Európai Unió által finanszírozott Erasmus+ együttműködési és oktatási csereprogramból, valamint a Horizont Európa kutatási és innovációs keretprogramból azok a magyarországi oktatási intézmények, amelyek közérdekű vagyonkezelő alapítványi formában működnek vagy amelyeket ilyen alapítványok tartanak fenn.

Magyarországon eddig 21 egyetem került alapítványi kezelésbe, többek közt a Budapesti Corvinus Egyetem, a Semmelweis Egyetem, a MOME, az SZFE, de a legtöbb nagy vidéki egyetem is. A jelenleg futó Erasmus+ programokat nem érinti az Európai Bizottság döntése.

(via 444.hu)

Valódi Hírek