Nagyon titkolóznak Orbánék: Nem árulják el, mit beszéltek az oktatásról a kormányülésen

Még a tanároknak sem.

Orbán Viktor szombaton tartott kormányülést, hiszen a héten Qatarban lesz a foci-vb elődöntőin és döntőjén. Az ülésen részt vett Horváth Péter, a győri Révai Miklós Gimnázium és Kollégium igazgatója, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke és Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár is.

A miniszterelnök bejegyzése szerint a kormánytagok beszéltek az uniós források felfüggesztéséről, az Oroszország elleni szankciókról, gender kérdésről és a migrációról is.

Az RTL próbálta megtudni, hogy miért volt ott az ülésen Horváth Péter, de se a kormánytól, se magától Horváth-tól sem kaptak választ a kérdésre.

Kiderült, hogy a pedagógus szakszervezeteknek sem árulta el a részleteket a Nemzeti Pedagógus Kar. Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének ügyvivője szerint a Kar a kormány által létrehozott korporatív testület, így ha a pedagógus karral tárgyal a kormány az gyakorlatilag olyan, mintha saját magával egyeztetne.

Totyik Tamás, a Pedagógus Szakszervezet alelnöke pozitívnak értékelte, hogy a kormány végre szakembereket is meghívott. Azt ugyanakkor megjegyezte, hogy a Nemzeti Pedagógus Kar nem vett részt az eddigi akciókban és sztrájkokban. Sőt, Horváth fenntartásokkal kezelte a polgári engedetlenséget.

 

Valódi Hírek