Mi történik? Varga Judit mossa kezeit, a Fővárosi Törvényszék tehetetlen az orosz metrókocsikat szállító cég ügyében

Régóta húzodik a per.

Három éve tart az orosz metrókocsikat gyártó Metrowagonmash ellen indított per, ez idő alatt azonban nem jutottak semmire az ügyben.

A a fővárosi közlekedési cég még 2019-ben adta be a keresetet, az orosz cég azonban a periratokat sem hajlandó átvenni.

A kézbesítési akadály elhárítása a Varga Judit által vezetett Igazságügyi Minisztérium feladata lenne, ezért Gy. Németh Erzsébet kérdésben fordult hozzájuk, nem érti, miért nem próbálják meg visszaszerezni a magyar adófizetők pénzét.

A tárca nevében Répássy Róbert államtitkár válaszolt, azt írta, hogy a minisztérium eleget tett kötelességeinek a külföldi kézbesítések ügyében.

A kormánypárti politikus szerint a Fővárosi Törvényszék immáron három alkalommal kereste meg a minisztériumot az eljárás iratainak az alperes részére történő kézbesítése miatt, a minisztérium pedig mind a három esetben jogsegélykérelemmel továbbította a kézbesítendő iratot az orosz Igazságügyi Minisztériumnak, ez utoljára 2021. szeptemberében történt meg.

Az ügyben mindenki mossa kezeit, a BKV beadta a keresetlevelet, a Fővárosi Törvényszék felkérte a minisztériumot a kézbesítésre, amely azt át is adta az orosz félnek,

a törvényszék azonban nem biztos ebben.

(via nepszava.hu)

Valódi Hírek