„Retteg tőlük a kontinens” — Erőseket mondott Menczer Tamás az angol válogatottat kifütyülő gyerekekről

Ez is egy értelmezés.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, szombaton 1-0-s győzelmet aratott a magyar futballválogatott a budapesti Puskás Arénában a britek ellen, amellyel az angol válogatott 22-szeres veretlenségi sorozatát szakították meg, egyúttal 60 év után arattak győzelmet a magyarok az angolok ellen.

A válogatott korábbi büntetése miatt, amelynek értelmében csak zárt kapus meccseket tarthatnak, csak 14 éven aluliakat engedtek be a stadionba, felnőtt kísérőkkel.

Így a meccsen kb. 30.000 gyerek és kb. 3000 felnőtt szurkolt.

Amikor azonban az angol válogatott tagjai szokásuk szerint letérdeltek a kezdőrúgás előtt a rasszizmus elleni tiltakozásukat kifejezve, a gyerekszurkolók kifütyülték őket:

A világsajtó felháborodott az eseten, és természetesen senki nem a gyerekeket támadta, akiknek vélhetően fogalmuk sem volt, hogy pontosan mit is csinálnak.

Menczer Tamás azonban szerencsére megvédte a magyar gyerekek becsületét:

El a kezekkel a magyar gyerekektől❗

A tegnapi magyar-angol (1-0, de szép!) óta a nyugati sajtó tekintélyes része elkezdett

a magyar gyerekektől rettegni,

mondván nem tudnak viselkedni, és nem tudják, mi értékes.

Ennek kapcsán:

1. Nem kell aggódni, a magyar gyerekek tudnak viselkedni, és pontosan tudják, mi értékes.

2. Most azt a kérdést ne is nyissuk ki, hogy akar egy kontinens megerősödni, ha már gyerekektől is képes rettegni…

3. A hivatásos rettegők vigyázó szemeiket inkább Londonra és Párizsra vessék, ott láthatnak rendbontó tömegeket, felnőtteket, akik a szervezők és rendvedelmi erők teljes hiányában vagy ezek asszisztálása mellett azt csinálnak, amit akarnak. Aztán alig lehet az Eb-döntőt és a BL-döntőt megrendezni.

4. A magyar gyerekek látták az angolok legyőzését, és ez a lényeg, közösségi élmény, örök emlék. És hátha többen akarnak majd emiatt focizni is.

5. Ami pedig az értékeket illeti, a magyar gyerekektől nem kell félni, és

félteni sem kell őket.

Ők egy józan észre épített jövőt jelentenek. Magyarországnak mindenképpen. De nem biztos, hogy kizárólag Magyarországnak.

Valódi Hírek