„Teljes szívvel támogatom a pedagógussztrájkot!” — Kiállt a tanárok mellett a legnépszerűbb magyar meseíró

Kizsigerelve nem lehet tanítani.

Teljes szívvel támogatom a holnapi pedagógussztrájkot — írta Magyarország egyik legnépszerűbb meseírója, Berg Judit Facebook-oldalán hétfőn.

Mint ismert, hétfőn 8 és 10 óra közt figyelmeztető sztrájkot tartottak a pedagógusok, annak ellenére, hogy az Emmi megfenyegette őket.

A sztrájkot azért hirdették meg, mert a tanárok egyre nagyobb részének alapbére már olyan alacsony, mint a garantált bérminimum (szakmunkás minimálbér), és szeretnék elérni, hogy

a tanári fizetés legalább a nemzetgazdasági átlagot elérje.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és Pedagógusok Szakszervezete még péntek este, közös közleményben azt kérte,

„Kérünk minden pedagógust, oktatásban dolgozót, aki fontosnak tartja a gyermekek, a diákok jövőjét, csatlakozzon a figyelmeztető sztrájkhoz, mert erre még az utolsó pillanatban is van lehetőség! Itt az idő, hogy mindenki álljon ki gyermekeink jövője érdekében és saját magáért! Köszönettel tartozunk a társadalomnak, főként a szülőknek azért a mérhetetlen szimpátiáért, amellyel támogatják az oktatásban dolgozók ügyét! Kérjük a sztrájkolókat, vegyék fel a kockás inget! A figyelmeztető sztrájk ideje alatt készítsenek fotót, csoportképet”.

Hétfő reggel egymás után meg a felvételek a Pedagógus Demokratikus Szakszervezetének közösségi oldalán a pedagógusok által tartott figyelmeztető sztrájkról, amelynek jelképe a kockás ing.

Hétfőn 13:30-tól szolidaritási autós felvonulás is lesz a Hősök terén.

Berg Judit Facebook-oldalán úgy kommentálta az eseményeket:

„Teljes szívvel támogatom a holnapi pedagógussztrájkot. Egy ország sikerének, egy nemzet nagyságának fokmérője a színvonalas közoktatás, a társadalmilag és anyagilag is megbecsült pedagógusok, a szerethető iskolák, ahová szívesen járnak a gyerekek, mert érdekes és értelmes dolgokat tanulnak.

Legyenek újra közmegbecsülésnek örvendő szakemberek a pedagógusok, akik jó körülmények közt, nem kizsigerelve taníthatják a gyerekeinket. Ez mindannyiunk közös érdeke. Hajrá pedagógusok! Veletek vagyunk!”

(kiemelt kép: illusztráció)

Valódi Hírek