Lemondásra szólították fel Kövér Lászlót a Parlamentben, de erre a válaszra senki sem számított

Beleszállt az ellenzék a házelnökbe a kiszivárgott beszéde miatt.

Az ellenzék közösen szólította fel lemondásra Kövér Lászlót. Szombaton szivárgott ki Kövér titkosszolgálati vezetők előtt tartott beszéde, amelyben a házelnök azzal hergelt, hogy a jelenleg az ellenzék számít a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélynek Magyarországon.

A DK–Jobbik–LMP–MMM–Momentum–MSZP–Párbeszéd közösen kiadott nyilatkozata szerint a történtek újabb igazolást jelentenek arra, hogy

miért vetette be a kormány a gyanú szerint a Pegasus kémszoftvert a nem kormánypárti újságírók, politikusok és vállalkozók ellen.

Tordai Bence szerint a házelnök tavaly februárban elhangzott, nemrég ismertté vált beszéde azt jelzi, hogy Kövér a

hatalmával visszaélve hazánkat egy pártállami diktatúra irányába sodorná”.

Szabad átjárást engedett az EU minden tagállama felé a keleti diktatúrák embereinek, és közben azt próbálja megmagyarázni, hogy mi, akik demokratikus eszközökkel akadályozni kívánjuk az ő kártékony politikájukat, nemzetbiztonsági kockázatot jelentenénk.

— tette hozzá a Párbeszéd politikusa.

„Vártam a bejelentést, hogy a házelnök talán nyugdíjba vonul”

— vette át a szót Varga Zoltán.

A Demokratikus Koalíció képviselője szerint hiába próbálja a kormány tisztára mosni a házelnököt, a „víz egyre mocskosabb”.

Kövér nyugodtan sérthet meg több millió magyar embert, állíthatja a minket támogató tisztességes emberekről, hogy nemzetbiztonsági veszélyt jelentünk. Az önök szemében ez teljesen rendben van.

Szerinte a házelnöknek erkölcsi kötelessége lenne lemondani. Úgy gondolja, hogy a nyilatkozat bizonyíték is a Pegasus kémszoftver politikai alapú bevetésére is.

Orbán Balázs szerint Varga nem mondott igazat, „Modern szóval fake news”. Ezután felidézte az őszödi beszédet.

Márki-Zay Péter is belekeverte a válaszba, aki szerinte eltüntetné a rezsicsökkentést, növelné a benzin árát és beengedné a migránsokat.

„Ez az ellenzék ajánlata Magyarországnak”

– mondta, majd megjegyezte, hogy a kormánypártiakat az ellenzék kormányfőjelöltje gombának nevezte.

Valódi Hírek