Újabb vádat emeltek Bige László ellen, miután közölte: bármelyik ellenzéki jelöltet hajlandó támogatni

Véletlenül pont most.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség hűtlen kezelés bűntettével vádol egy nagyvállalkozót és öt munkatársát, akik 2 milliárd forinttal károsították meg a vállalkozó saját cégét, miközben több mint 700 millió forint vesztegetési pénzt is kapott a vezető — írta közleményében hétfőn az ügyészség.

Bige László nagyvállalkozóról van szó a vádemelésben, aki a minap közölte: bárki is nyeri az előválasztást, azt támogatni fogja.

“Ami ma van, az nem jó Magyarországnak és a magyar emberek nagy részének, csak egy szűk részének”

– mondta.

A Nyíregyházi Járásbíróság 2021. március 24-én szüntette meg a milliárdos házi őrizetét, de az elsőfokú határozat ellen az Ügyészség fellebbezéssel élt, majd néhány nap múlva indítványt tett a kényszerintézkedés határidejének a meghosszabbítására.

Ezt elutasították, de az Ügyészség ismét fellebbezett — írják.

A Nyíregyházi Törvényszék ezután mind a két ügyészi fellebbezést megvizsgálta, azokat elutasította, és helybenhagyta a Nyíregyházi Járásbíróság döntéseit.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség most új eljárást indított. A vád szerint Bige László cégcsoportjának egyik vállalata által gyártott termék minősége nem felelt meg az adott termékre vonatkozó gyártói előírásoknak. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szerint Bige László utasítására azokat valós értéküknél jóval alacsonyabb áron adták el a vállalkozó által kijelölt – szintén Bige cégcsoportjához tartozó – gazdasági társaságoknak, amelyek úgy értékesítették a végfelhasználó mezőgazdasági termelők számára, mintha nem minőséghibás termékek lennének.

A vád szerint a vállalkozó 2011 és 2016 között megállapodott az értékcsökkentettnek nyilvánított termékekkel kereskedő cég vezetőjével, aki visszaosztott számára a továbbértékesítésből származó haszonból.

Az ügyészség vagyonelkobzást indítványozott a két gazdasági társasággal szemben,

a vagyonelkobzás biztosítására a nyomozási bíró zár alá vett az eljárás során több, nagy értékű ingatlant is.

A bíróság indítványozta az ügyet a másik, már folyamatban levő eljárással összevonni.

A 24.hu szerint Bige tagadta bűnösségét.

Korábban Bige László azzal került a hírekbe, hogy nagymintás közvélemény-kutatást rendelt, amelynek eredményét ingyen közreadta. Gulyás Márton készített vele egy interjút — még a házi őrizetben — a Partizán Youtube-csatornán, amelyben azt mondta, Orbánék szicíliai módszerekkel próbálják kinyírni őt, de

„ezt nem fogom hálátlanul így hagyni, ennek meglesznek a következményei”.

Kapcsolódó cikkünk:

Bige László megüzente: “Sok eszköz van a kezemben, és ha kell, akkor fogom is használni” (+videó)

Valódi Hírek