Kitálalt a szakértő: Ezt a három ősbűnt követték el Orbánék a gyalázatos járványkezelés alatt

A többi bűnök mellett.

Magyarországon majdnem lenullázta a kormány járványkezelése az egészségügyi ellátást — mondta Dr. Kunetz Zsombor az ATV Startban kedden.

Az egészségügyi szakértő úgy véli, három ősbűnt követett el a kormány a járvány alatt. Egyrészt az első hullám alatt és utána is sokkal többet kellett volna tesztelni, másrészt tavaly nyáron semmilyen felkészülés nem volt tapasztalható az egészségügyi ellátórendszerben a második hullám előtt.

A szakértő azt is kifogásolja, hogy szeptember elején a kijelölt megyei kórházak kezeléséből áttették a Covid-betegek kezelését bizonyos kórházakba.

Kunetz az adásban arról is beszélt, hogy míg Európában sehol nem állt le országosan az ellátás, azt Magyarországon a kormány intézkedései majdnem

teljes egészében lenullázták.

„A háziorvosok „oltóközpontot játszottak”, a szakrendelőkben dolgozók szintén oltottak és egy részük kórházakba volt kivezényelve, míg a kórházak dolgozói közül is sokan más intézménybe kényszerültek”

— fogalmazott. Hozzátette: az egész országban összesen 56 ezer aktív kórházi ágy van, a kórházakban pedig összesen egyszerre 11-12 ezer embert kezeltek Coviddal. Kunetz úgy véli:

abnormális,

hogy egy plusz tízezres terhelés ennyire kiüti az ellátórendszert.

Szerinte az, hogy Kásler Miklós a kijelölt megyei kórházak kezeléséből áttette a Covid-betegek kezelését bizonyos kórházakba, csak rontott a helyzeten, noha tény, hogy egy nyár alatt nem lehetett volna megfelelő számú ápolót és orvost „előállítani”.

A szakember mégis úgy gondolja, hogy racionális lépésekkel ezek az intézkedések jobban csökkentették volna az ellátórendszer terhelését, és ha a terhelés csökken, az ellátásból kieső betegek száma is csökken.

Kunetz Zsombor arról is beszélt, hogy a NEAK adatai szerint csaknem félmillió ember nem kaphatott tavaly egészségügyi ellátást. A szívtranszplantációk száma például 40 százalékkal csökkent, pedig

ezek a betegek aztán végképp nem várhatnak.

A daganatos betegek esetében jövőre fog látszani, hogy mennyivel nőtt meg a számuk és a körükben a halálozás aránya.

Eközben a kormány még egy bombát dobott az omladozó egészségügyre az új jogállási törvénnyel — hívta fel a figyelmet a szakember.

 

Valódi Hírek