Fillérekért vásárolhatnák fel a Budai Vár lakásait a Fidesz főpropagandistái egy törvényjavaslat szerint

Bár eddig is fillérekért laktak bennük.

Két héten belül az Országgyűlés elé kerülhet az a törvényjavaslat, ami a budai Vár önkormányzati lakásainak megvásárlását teszi majd lehetővé a bérlők nagy részének – nyilatkozta 24.hu-nak az előterjesztésen dolgozó Böröcz László fideszes parlamenti képviselő.

A törvényjavaslat minden olyan műemléki védettség alatt álló ingatlan megvásárlásának lehetőségéról szól, amit bérlőik nem vehettek meg az 1990-es években.

Tény, hogy ilyenből a legtöbb a budai Várnegyedben található.

Böröcz március közepén konzultációt indított a budavári önkormányzati lakások ügyében. Ezen a képviselő közlése szerint körülbelül 500 család vett részt, így az ő igényeik alapján kezdeményezik majd a módosításokat.

A politikus elmondta: azoknak, akik a rendszerváltás után nem vehették meg bérelt vári lakásukat, hasonló feltételekkel, hasonló kedvezményű vételi jogot kívánnak biztosítani, mint azoknak, akik megvásárolhatták azokat.

Ez azt jelenti, hogy a lakások a piaci ár töredékéért, 15-20 százalékáért megvásárolhatóak lennének.

Az értékbecslést a Budavári Önkormányzatnak kell majd végeznie. V. Naszályi Márta polgármester korábban azt mondta, hogy az 1412 I. kerületi önkormányzati lakás közül 972-t „szociális alapon” adnak ki. Ezt a jelképes bérleti díjat főleg azok fizetik, akiknek családja már 1990-ben is a Várban lakott.

Többek közt ezen a bérleti díjon kíván emelni egy új rendelettel a polgármester, ami a lakók elégedetlenségét váltotta ki.

A Budai Várban többek közt Bayer Zsoltnak is van két lakása, amelyekhez a törvények kijátszásával jutott hozzá, de Rákay Philip főpropagandista is itt bérel luxuslakást potom áron.

Itt bérel lakást Palkovics László, de Semjén Zsolt vadászcimborája is, de jutott itt lakás Lázár János barátjának és egyéb Fidesz-kádereknek is.

Valódi Hírek