Semjén vadászhaverja is fillérekért bérel lakást a Budai Várban

Ennyi pénzért a fővárosban semmit se kapni.

A Safari Club elnöke, Halmágyi-Takács István a Várnegyed előkelő részén, a Halászbástyához közeli Országház utcában jutott hozzá egy eredetileg 84 négyzetméteres, majd 165 négyzetméteres területűre növelt bérlakáshoz, amiért az önkormányzat tájékoztatása szerint kevesebb mint 64 ezer forintot fizet havonta – írja a 24.hu.

Ráadásul a szomszédban is egy a vadászat iránt rajongó személyt találunk, Habsburg-Lotharingiai Mihály főhercegnek is ott osztottak önkormányzati lakást – mint korábban már írtuk.

Ő 71 ezerért bérel egy 117 négyzetméteres pecót.

A lap szerint Halmágyi-Takács jó kapcsolatban van Semjén Zsolttal, többször is kitüntette, 2016-ban Las Vegasban Az Év nemzetközi törvényhozója díjjal, 2018-ban pedig tiszteletbeli taggá fogadták.

Semjén jobbján a bérlő.

A portál rákérdezett arra az önkormányzatnál, hogy mi az oka az alacsony bérleti díjnak. Azt válaszolták, nem lehet összehasonlítani a szabad piacon kiadott ingatlanok bérleti díjával. (Egy ekkora lakás havi bérleti díja abban az utcában laza 800-900 ezer forint között van).

Halmágyi-Takács Istvánt is megkérdezték, aki elmondta ugyanazt, mint az önkormányzat, majd azt is hozzátette: Az I. kerületi önkormányzat az országos átlagot messze meghaladóan jól működő önkormányzat, amely olyan módon működik, hogy az itt lakó embereknek az igényeit

lényegesen jobban kielégíti és szolgálja, mint az országos átlag.