Semjén vadászhaverja is fillérekért bérel lakást a Budai Várban

Ennyi pénzért a fővárosban semmit se kapni.

A Safari Club elnöke, Halmágyi-Takács István a Várnegyed előkelő részén, a Halászbástyához közeli Országház utcában jutott hozzá egy eredetileg 84 négyzetméteres, majd 165 négyzetméteres területűre növelt bérlakáshoz, amiért az önkormányzat tájékoztatása szerint kevesebb mint 64 ezer forintot fizet havonta – írja a 24.hu.

Ráadásul a szomszédban is egy a vadászat iránt rajongó személyt találunk, Habsburg-Lotharingiai Mihály főhercegnek is ott osztottak önkormányzati lakást – mint korábban már írtuk.

Ő 71 ezerért bérel egy 117 négyzetméteres pecót.

A lap szerint Halmágyi-Takács jó kapcsolatban van Semjén Zsolttal, többször is kitüntette, 2016-ban Las Vegasban Az Év nemzetközi törvényhozója díjjal, 2018-ban pedig tiszteletbeli taggá fogadták.

Semjén jobbján a bérlő.

A portál rákérdezett arra az önkormányzatnál, hogy mi az oka az alacsony bérleti díjnak. Azt válaszolták, nem lehet összehasonlítani a szabad piacon kiadott ingatlanok bérleti díjával. (Egy ekkora lakás havi bérleti díja abban az utcában laza 800-900 ezer forint között van).

Halmágyi-Takács Istvánt is megkérdezték, aki elmondta ugyanazt, mint az önkormányzat, majd azt is hozzátette: Az I. kerületi önkormányzat az országos átlagot messze meghaladóan jól működő önkormányzat, amely olyan módon működik, hogy az itt lakó embereknek az igényeit

lényegesen jobban kielégíti és szolgálja, mint az országos átlag.

Valódi Hírek