Most derült ki: Rákay Philip is szarért-húgyért bérel luxuslakást a budai Várban (+fotó)

Senkit nem hagynak az út szélén!

Nincs vége a fideszes brancs berendezkedésének a budai Várban.

Most a híres Kossuth téri tömegbecslőről, Rákay Philipről derítette ki a 24.hu, hogy sikerült igencsak kedvezményesen Orbán közelébe költöznie.

A fideszes celeb és felesége lakáscsere útján egy 60 négyzetméteres, várbeli ingatlanhoz jutott hozzá egy olyan műemléképületben, amit nemrég 70 millió forintból újított fel az I. kerület.

Az önkormányzat tájékoztatása alapján Rákayék idén januárban szerezték meg a lakás örökbérleti jogát, amiért „költségelvű lakbért”, havonta 39 ezer forintot fizetnek a Budavári Önkormányzatnak.

Rákay Philip 2002-től a Hír Tv munkatársaként dolgozott, 2011-ben lett az MTV M1 csatornájának intendánsa, később az MTV Zrt. vezérigazgató-helyettese. Asztrológus feleségéről 2013-ban derült ki, hogy a Fidesz tanácsadója.

A lakásügylet érdekessége, hogy a Bécsi kapu téri címre Rákay Philip szinte azonnal bejelentette egyik cégét, a tanácsadással foglalkozó Norton Consulting Zrt.-t.

Ez azért különös, mert korábban az önkormányzat például a Semjén Zsoltot kitüntető Safari Club elnökének megtiltotta, hogy az általa bérelt önkormányzati lakás legyen vállalkozásának székhelye – írja a lap.

A lakásszerzésről a 24.hu megkérdezte Rákay Philipet is, aki alpári személyeskedésekkel indította a válaszlevelét, érdemben pedig annyit válaszolt, hogy

„A mi családunk is egy – a vári lakás bérlője által kiválasztott – értékes, felújított pesti öröklakást adott egy rendkívül lelakott állapotú, a Budavári Önkormányzat tulajdonában lévő lakás bérleti-, és nem tulajdonjogáért cserébe. Ráadásul a vári ingatlanra közben rengeteget költünk, az igen szigorú műemléki előírások és kötöttségek teljes figyelembevételével felújítva azt – gyarapítva ezzel az önkormányzati vagyont.”

(via 24.hu)

Valódi Hírek