„Ez még a tavaszi ágykiürítésnél is nagyobb bűntény” — Durván nekiment az immunológus Káslernek a rákszűrés leállítása miatt

Szerinte Kásler nem tudja, miről beszél.

„Kásler Miklós nem tudja, miről beszél” – jelentette ki Falus András, Széchenyi-díjas immunológus a 168.hu KeljfelJancsi című műsorában azzal kapcsolatban, hogy az emberi erőforrások minisztere nemrég felfüggesztette az onkológiai vizsgálatokat az egyre növekvő koronavírus-fertőzöttek és a kórházi ellátást igénylő betegek számára hivatkozva.

Falus ezzel kapcsolatban azt mondta: a miniszter hibásan gondolta azt, hogy az onkológiai vizsgálatok leállításával növelni lehet az orvosi ellátást az intenzív osztályokon. Hozzátette:

„ez még annál is nagyobb bűntény, mint amikor ágyakat ürítettek ki a járvány kezdetén”.

A szakember beszélt arról is, ő sem járult volna hozzá ahhoz, hogy a sajtót beengedjék az intenzív osztályokra, ugyanakkor hozzátette, az rendkívül fontos lenen, hogy az újságírók valójában megnézzék, mi van ott, és arról tudósítsanak.

Ahogy szerinte az embereket szembesíteni kellene azzal, hogy nagyon sok fiatal került a covid-osztályokra, és sokszor nem hagyják el az intézményt. Az erről szóló kormányzati kommunikációt elmondása szerint ugyanis most rendkívül gyenge.

Falus elmondta, emellett fontos lenne igazi számokat használva arról is tájékoztatni az embereket, hogyan működik a kínai vakcina, ahogy azt is közölnie kellene a hatóságoknak, hogy a Sinopharm vakcináival hány embert oltottak be, és ezekben az esetekben milyen ellenanyag-szint alakult ki.

Az akadémikus úgy vélte, nem volt oltásellenes a DK kínai vakcinával való oltás beszüntetéséről szóló petíciója, annak volt alapja, csak az időzítés volt rossz.

(168 óra nyomán)

Kapcsolódó cikkünk:

https://nyugatifeny.hu/2021/04/15/dobrev-klara-azt-koveteli-kaslertol-hogy-azonnal-inditsa-ujra-a-rakszurest-video

Valódi Hírek