Kásler azonnal indítsa újra a rákszűrést! – követeli Dobrev Klára a kormánytól (+videó)

Egetverő gazemberségnek minősítette a szűrések leállítását.

A DK követeli, hogy azonnal vonják vissza azt a miniszteri utasítást, amely az onkológiai szűrővizsgálatokat felfüggeszti — közölte Dobrev Klára csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Mi is beszámoltunk arról, hogy Kásler Miklós elrendelte az onkológiai szűrővizsgálatok felfüggesztését arra hivatkozva, hogy egyre nő a fertőzöttek és a kórházi ellátást igénylő betegek száma.

Dobrev Klára felhívta a figyelmet arra, hogy a miniszter alig több mint két hete még azt mondta: a magyar egészségügy meg sem rendült a járványban. A döntéséből is nyilvánvaló azonban, hogy az egészségügy túl van a teljesítőképessége határán.

A DK szerint tragikus, hogy a rossz kormányzás következményeképpen már nem csak Covid-betegek, hanem más betegségtől szenvedők is életveszélybe kerülnek.

„Az onkológiai vizsgálatok felfüggesztése égbekiáltó felelőtlenség és ezreket veszélyeztető gazemberség is”

— fogalmazott.

A szűrővizsgálatok felfüggesztéséről a DK politikusa elmondta: a rákos megbetegedés az, ahol minden nap és minden hét sokszorosan számít. Dobrev Klára szerint nem titkolózni, ködösíteni, hanem kormányozni kell, és biztosítani az egészségügy legalább alapvető működését a járvány alatt is.

Felhívta a figyelmet arra, hogy minden szakember elmondja: a rákos megbetegedésekkel kapcsolatban az a legfontosabb, hogy időben észrevegyék.

Minél korábban ismerik fel a betegséget, annál nagyobb eséllyel gyógyítható.

A szűrővizsgálatok felfüggesztése halálos ítélet olyan emberek felett, akik lehet, hogy csak később jönnének rá, hogy ebben a betegségben szenvednek, így ők ennek a döntésnek lesznek az áldozatai.

A Demokratikus Koalíció ezért azt követeli, hogy

az onkológiai vizsgálatok felfüggesztését azonnal szüntessék meg.

Orbán Viktornak pedig azt üzenik, hogy itt az ideje, hogy végre ténylegesen elkezdjen kormányozni.

A teljes videót itt tudod megnézni:

.

Valódi Hírek