Infektológus szakember: Téboly! Őrjöngeni tudnék ettől a dilettantizmustól!

„Európa-bajnok járványkezelés.”

Felháborodott bejegyzést tett közzé Dr. Pusztai Erzsébet infektológus Facebook-oldalán szerdán arról, hogy az oltópontokkal a kórházakat terheli a kormány.

Beszámoltunk arról, hogy Szombathelyen például nem nyílhatnak meg az önkormányzat által felállított és felszerelt oltópontok, mert többszöri kérésük ellenére a szombathelyi járási hivatal népegészségügyi osztálya nem hagyta jóvá azok használatát. A kormány arra hivatkozott, hogy nem oltópontokra van szükség, hanem vakcinára.

Ehhez képest szerdán kiderült, hogy a kormány maga intézkedik az ügyben: a volt tüdőgondozó épületét alakítják át oltópontnak.

Oltópontokra annyira nincsen szükség, hogy sorozatban érkeznek a hírek, illetve cirkulálnak a közösségi oldalakon a fotók arról, hogy egy-egy kórházi oltóponton gyakran százak állnak sorba oltásra várva, egymás sarkát taposva.

Dr. Pusztai Erzsébet szerdán kommentálta a helyzetet:

„Azt mondjuk egy éve az embereknek – tartsatok távolságot. Tilos a nagyobb létszámú összejövetel még családban is. Az oltáskor pedig előállítjuk a legsúlyosabb veszélyeztetést. Ilyen nincs sehol. Az oltás nem véd meg az egy időben kapott fertőzéstől. A kórházba kerülők között hányan vannak, akiket egy-két hete oltottak?

Ha engem ilyen helyre küldenek biztosan nem megyek be ez gondatlan veszélyeztetés!”

— fogalmazott a szakember.

A teljes bejegyzést itt tudod elolvasni:

(kiemelt kép: Nyugat.hu/Bonyhádi Zoltán)

Valódi Hírek