Gulyás Gergely szerint Varga Juditék törvényesen és erkölcsösen jártak el a csok felvételénél

Minden szép, minden jó, minden törvényes.

Interjút adott a Népszavának Gulyás Gergely. A miniszterelnökséget vezető miniszter több témában is állást foglalt, elsők közt a Varga Judit féle csok-botránnyal kapcsolatban beszélt arról, hogy szerinte „Nem csak törvényesen, de a jó erkölcs szabályait szem előtt tartva jártak el” az igazságügy miniszter és családja.

Gulyás szerint – aki régóta ismeri Varga Juditot, ő is hívta vissza Brüsszelből államtitkárnak –

„ők úgy tervezték az életüket, hogy tíz év brüsszeli munka után hazajönnek és a Balaton-felvidéken fognak élni.”

Az egyetemi modellváltás szerinte az egyik legjobb dolog, ami a felsőoktatási intézményekkel történhet, ráadásul a kuratóriumok alá történő betagozódás csak egy lehetőség, nem kötelező. Az, hogy „Az egy szem SZFE-n kívül, ahol egy személyi kérdés váltott ki tiltakozást, sehol nem látok hasonlót.„ – tette hozzá.

A Szájer Józsefhez hasonló „rejtett aknákat” el kell távolítani a Fideszből a 2022-es választásokig. Gulyás szerint óhatatlan, hogy egy több tízezres tagsággal rendelkező közösségben mindenki hibátlan, tökéletes, minden gyarlóságtól mentes legyen:

„Mindig arra törekedtünk, hogy világos legyen, mi az, ami elfogadható, eltűrhető (beleértve a magánélet védelmét is), és mi az, ami túl van ezen.

És ha utóbbiról tudomást szerzünk, akkor eddig sem haboztunk cselekedni és ez így lesz ezután is”.

Ehhez kapcsolódóan reagált Szijjártó Péter jachtos nyaralására is: szerinte „mindenkinek a saját döntése, hogy hol nyaral. Ahogy az is, hogyha az alapvetően a magánélet területére tartozó nyaralással kapcsolatosan kérdés merül fel, akkor válaszoljon ezekre. A külügyminiszter ezt megtette”.

A megvásárolt, de nem használt több ezer lélegeztetőgéppel kapcsolatban azt mondta: „nehéz a védekezéshez szükséges eszközök esetén feleslegességről beszélni egy még soha nem tapasztalt, emberéleteket követelő világjárvány idején.” Szerinte a vakcinákkal ugyanez a helyzet,

„amit lehet, meg kell venni”.

Hozzátette, az itthon forgalomba hozott valamennyi vakcina jó, a gyors engedélyezési folyamat pedig a világjárvány miatt van. Hangsúlyozta, az oltóanyagok engedélyezése nem politikai nyomásra történik.

(Népszava nyomán)

Valódi Hírek