Úgy tűnik, Rogán Barbara is jogosult lett a Varga Judit-féle nulla önerős szuperhitelre

Megvan a következő államtitkár?

Hiába igyekszik Rogán Antal, nem sikerül elrejtenie új feleségét a világ elől. Mondjuk, ha az esküvő előtt nem bonyolít le egy másfél milliárdos bizniszt a menyasszonya családjával, könnyebb dolga lenne.

De úgy tűnik, a miniszterelnöki kabinetiroda vezetője bizony bevásárolta magát Rogán Barbara családjába, nem is akárhogyan.

A 444.hu fedezte fel, hogy Rogán Barbara és szülei, valamint az apa üzlettársa és egy nyírségi nő 2020. november 20-án egy igen komoly adásvételi szerződést bonyolítottak le.

Az egyik érintett önkormányzat weboldalán nyilvánosan elérhető az a szerződés, ami szerint a fiatal feleség és családja, valamint két üzlettársuk összesen

több, mint 1022 hektárnyi területet vettek meg, több, mint másfél milliárd forintért.

Az Északkelet-Magyarország egy tájvédelmi körzete mellett elterülő, összesen 208 különböző helyrajzi számon található terület Rogán Barbara szülőföldje körüli összesen 8 településen fekszik.

A szerződés szerint a megszerzett birtok öt egyenlő részre oszlik szét a vevők között. Az 1022 hektár és 7944 négyzetméter összterületű földekért összesen 1,66 milliárdot kell kifizetniük az eladóknak, négy amerikai-magyar állampolgárnak.

De ebből a vevők csak 83,2 millió forintot, vagyis a vételi ár 5 százalékát tudták önerőből letenni az asztalra.

A menyasszony családja azonban nem esett kétségbe, hiszen jól tudták, ők is jogosultak arra a hitelre, melyet Varga Judit is felvett a maga szerény nyolcmilliós megtakarítására.

Így a fennmaradó 1,58 milliárd forintot az állami tulajdonú Budapest Banktól felvett termőföldvásárlási kölcsönből fogják kifizetni. A Budapest Bank is tagja annak a Mészáros Lőrinc körül szerveződő bankholdingnak, aminek a létrehozását Orbán Viktor nemzetstratégiai jelentőségűnek ítélte még december elején.

 

Valódi Hírek