Az ügyészség szerint sem rémhírterjesztés bemutatni a szentendrei halottasházat

Nem indítottak nyomozást a kiszivárgott felvételek miatt.

Nem számít rémhírterjesztésnek az a Hadházy Ákos által nyilvánosságra hozott videó, mely a szentendrei halottasház kegyeletsértő körülményeit mutatja be.

A független országgyűlési képviselő még január 8-án osztott meg egy felvételt arról, hogy Szentendrén részben nyitott koporsókban, egymásra fektetik a halottakat, akik „az otthonukban hunyhattak el, de vírusfertőzés miatt.”

Miközben a botrányos felvételen szereplő körülményekkel kapcsolatban a város polgármestere vizsgálatot indított, addig a jobboldali média hetekig „gyalázta és hazugozta” Hadházyt, aki ellen a fideszes Tényi István a különleges jogrend idején nagy nyilvánosság előtt elkövetett rémhírterjesztés miatt feljelentést is tett.

A Központi Nyomozó Főügyészség azonban nem tekintette bűnösnek Hadházyt és

nem is indított nyomozást az ügyben.

A képviselő keddi Facebbook-posztjában arról ír, mindvégig tudta, hogy nem fog ellene nyomozás indulni, hiszen akkor „Kiderülne, hogy az általam közzétett felvétel nem egyedi eset és sajnos a kórházak proszektúráin a drasztikusan megnőtt esetszám miatt a szentendreinél is méltatlanabb állapotok uralkodtak.”

Hadházy szerint a „nyomozás” rávilágítana a Kormányhivatal hazugságára is, akik azt állították, hogy a videón szereplő elhunytak nem voltak covid fertőzöttek.

Egyértelművé válna az is, hogy „a temetők (és a kórházi halottasházak) ellenőrzése nem önkormányzati, hanem kormányzati feladat. Az önkormányzatnak pénzt kell adnia a fenntartásra, de az ellenőrzési jogkörét már régen elvették. ”

A képviselő arról is ír – utalva a tavaly tavaszi gyulai letartóztatásra –hogy a

„hatalom MÉG nem tart ott, hogy az egyre elégedetlenebb emberek megfélemlítésére valódi retorziót alkalmazzon”,

egyelőre megfélemlítéssel is hallgatásra tudja bírni őket. Hozzáteszi, hogy „nem szabad félni, mert ha most félünk, később valóban lesz félnivalónk!”

A kormány újabb hazug lejáratókampányának valótlanságait még a párt szócsövének számító Magyar Nemzetnek is el kellett ismernie.

A Párt szócsöve is kénytelen volt megírni, hogy még az ügyészség is elismeri: az igazság nem rémhír!
A propaganda persze…

Posted by Hadházy Ákos on Monday, 25 January 2021

(Hadházy Ákos Facebook oldala nyomán)

Valódi Hírek