Drámai felvételek a szentendrei halottasházból — Sokan az otthonukban hunytak el a fertőzés miatt (+videó)

Nincsenek szavak.

„Drámai videó jutott el hozzám, amelyen az látszik, hogy a szentendrei halottasházban annyi az elhunyt, hogy egyszerűen nem férnek el a holttestek.” — írta Hadházy Ákos független képviselő Facebook-oldalán pénteken.

A képviselő azt írja:

a halottas házban annyira kevés már a hely, hogy a sokszor nyitott koporsókat kegyeletsértő módon egymás tetejére halmozzák.

A videó készítője szerint az emberek az otthonukban hunyhattak el a vírusfertőzés miatt, ami számos kérdést vet fel.

Hadházy hozzáteszi, hogy az elmúlt időszakban sok olyan felvételt kapott különböző kórházak proszektúráiról, amelyeken látszik, hogy a helyhiány miatt méltatlan és kegyeletsértő módon helyezik el a halottakat. Megjegyzi, hogy ezek a felvételek annyira döbbenetesek, hogy nem lehet őket nyilvánosságra hozni.

„A késői, kaotikus és dilettáns járványvédelem, az eleve hiányos kapacitású egészségügy és a valóságot kozmetikázó propaganda együttesen még a hivatalos adatok szerint is Európa egyik legsúlyosabb járványhelyzetét okozta Magyarországon. A valós helyzet azonban még a hivatalosnál is rosszabb lehet, különben miért tagadnák meg részletes, kórházankénti halálozási adatok kiadását.”

írja, hozzáfűzve, hogy ennek ellenére az orbáni propaganda ennél jóval pozitívabb képet próbál meg festeni, Orbán Viktor szerint pedig egyenesen kivédtük a második hullámot.

Ez a kommunikáció sokakban kelthet hamis biztonságérzetet, és erősítheti a járványtagadó nézeteket. A propagandisták szerint az ellenzék folytat halálkampányt, pedig valójában az életért harcolnak, amikor a valóságot akarják megmutatni.

A videót a Facebook alapelvei miatt a közösségi oldalon nem osztotta meg a képviselő, de az a posztban elhelyezett linkről elérhető. A teljes bejegyzést itt tudod elolvasni:

Valódi Hírek