Megszólalt a szentendrei temetkezési vállalkozó a halottasházban készült drámai felvételekről

Szerinte az egésznek az az oka, hogy hosszú hétvége volt, ünnepek.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő péntek reggel hozta nyilvánosságra azt a drámai videót, amely azt mutatja be, hogy a Szentendrei Köztemető halottasházában annyi az elhunyt, hogy egyszerűen nem férnek el a holttestek.

A képviselő bejegyzésében azt írta, a halottasházban annyira kevés már a hely, hogy a sokszor nyitott koporsókat kegyeletsértő módon egymás tetejére halmozzák. A videó készítője szerint pedig az emberek az otthonukban hunyhattak el a vírusfertőzés miatt, ami számos kérdést vet fel, így főként azt, hogy lehet az, hogy ezek az emberek nem jutottak el a kórházba?

A Szentendre és Vidéke című lapnak pénteken sikerült elérni a temetőt üzemeltető Interwork Kft-t, hogy megítélésük szerint szabályosan történik-e a halottak tárolása. A cégvezető Simon Zsolt a lapnak azt mondta,

„Hogy, mi az oka ennek? A világjárvány, a covid. Ez csak azoknak megdöbbentő, akik nem ebben az iparágban dolgoznak, én sem akadok ki, ha bemegyek egy étterem konyhájába”.

Simon hozzátette, a halottak a jogszabálynak megfelelően vannak tárolva, máshol ennél sokkal súlyosabb videókat lehetne készíteni,

és az egésznek az az oka, hogy hosszú hétvége volt, ünnepek.

A szentendrei lap azt írta, a halottasházban 20 hely van, a videón egy szoba látható, így nem tudni, hogy jelen pillanatban hány halottat őriznek itt.

Vitályos Eszter választókerületi elnök a látottak után azonnal felvette a kapcsolatot a Szentendrei Járási Hivatal népegészségügyi osztályával, hogy vizsgálják ki a temetőben tapasztalt állapotokat. Fülöp Zsolt polgármestertől tájékoztatást kért, és felajánlotta segítségét. Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter utasította Müller Cecília országos tiszti főorvost, hogy vizsgálják ki a történteket.

A szentendrei Fidesz viszont azt tartotta „mélységesen felháborítónak”, hogy Hadházy Ákos nyilvánosságra hozta a halottasházban készült felvételeket.

(Szentendre és vidéke nyomán)

Valódi Hírek