A “rémhírterjesztés” miatt elvitt rokkantnyugdíjas mellett tüntettek Gyulán (+videó)

Nem tűrik, hogy elnémítsák őket.

A mozgássérült férfit azért vitte el a rendőrség szerda hajnalban, mert egy zárt Facebook-csoportban megosztotta Hadházy Ákos egyik posztját, és melléírta:

Gyulán is kiürítettek 1170 ágyat.

A rendőrség szerint ezzel a mondattal „a veszélyhelyzetben veszélyeztette a védekezés hatékonyságát.”

Pedig egyébként az állítás igaz: Kásler Miklós emberminiszter a Békés Megyei Központi Kórház gyulai egységének legnagyobb részét még április közepén járványkórházzá minősítette, azóta csaknem 1200 ágyat várta – üresen – a vírusos betegeket.

A 444.hu tudósítása szerint péntek délután 60 tüntető vonult a gyulai Petőfi-szobortól a helyi rendőrkapitánysághoz.

A tüntetésen Szél Bernadett, Hadházy Ákos, Fekete-Győr András és Márki-Zay Péter is részt vett.

Hadházy és Szél be is mentek a rendőrségre, de csak két embert találtak bent, noha előre értesítették a rendőrkapitányt, hogy beszélni akarnak vele.

Nem merik vállalni, nem merik az arcukat adni ehhez a gyalázathoz – mondta Hadházy, miután kijött az épületből.

Csóka-Szűcs János azt mondta: az ügyészség arról értesítette, hogy felmentik,

vagyis nem volt alapja az ügynek.

Korábban lefoglalták a férfi telefonját és a számítógépét, és bár az ügyészség szerint nem történt bűncselekmény, de a laptopját és mobilját még nem kapta vissza.

A mozgássérült férfit négy órán tartották benn a rendőrségen, és nem is segítettek neki a rendőrök, hogy hazajusson.

„A feleségemnek nincs jogosítványa, az autó egyedül nem tud bejönni értem, úgyhogy szép lassan, a kerítések mellett meg-meg állva hazasétáltam”

mondta később a 444-nek.

Itt a videó a tüntetésről:

A gyulai rendőrkapitány valamiért nem ért rá arra, hogy két országgyűlési képviselőt tájékoztasson, sőt, helyettese sincs, lényegében üres a kapitányság, hiába jeleztük két nappal ezelőtt, hogy jönni fogunk.Tudni kell, hogy Csóka-Szűcs Jánost azért vitték el, hogy megfélemlítsenek mindenki mást. Nem a helyi rendőrök magánakciója volt, egybecseng más hasonló visszaélésekkel. Hogy mennyire alaptalan volt az egész, az bizonyítja a legjobban, hogy mire megérkeztünk Gyulára, az ügyészség meg is szüntette az eljárást János ellen. Ne ijedten meg senki, mondjuk ki hangosan: AZ IGAZSÁG NEM RÉMHÍR!

Közzétette: Hadházy Ákos – 2020. május 15., péntek

.