A szentendrei Fideszt mélyen felháborítja, hogy Hadházy nyilvánosságra hozta a felvételt a halottasházban tapasztalható állapotokról

Kivizsgálják az ügyet.

„Mélységesen felháborító, hogy Hadházy Ákos kegyeletsértő módon, a jó ízlés határán messze túlmenően egy halottasházban készült felvételt mutat be — írta a Fidesz a Magyar Nemzetnek eljuttatott közleményében.

A kormánypárt szentendrei csoportja felszólította a képviselőt, hogy hagyja abba a halálkampányt, és segítse a kormányt a járvány elleni védekezésben.

„Vajon hogy érezné magát az ellenzéki politikus, ha az ő valamelyik hozzátartozóját filmezik le, és ezt megosztják nagy nyilvánosság előtt? Milyen országgyűlési képviselő és főleg milyen ember az, aki még a holtakat is politikai haszonszerzés céljára használja fel?”

Írta meg a helyi frakcióvezető, hozzátéve, hogy Hadházynak a megosztás helyett azonnal jelentenie kellett volna az esetet.

A közleményben emlékeztettek, hogy a képviselő egy, a Szentendre tulajdonát képező Sztaravodai úti temető halottasházáról telefonnal készült videót osztott meg. A látottak pedig szerintük az önkormányzat, és az általa megbízott üzemeltető cég felelősségét vetik fel.

Vitályos Eszter választókerületi elnök a látottak után azonnal felvette a kapcsolatot a Szentendrei Járási Hivatal népegészségügyi osztályával, hogy vizsgálják ki a temetőben tapasztalt állapotokat. Fülöp Zsolt polgármestertől tájékoztatást kért, és felajánlotta segítségét. Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter utasította Müller Cecília országos tiszti főorvost, hogy vizsgálják ki a történteket.

„A Fidesz szentendrei csoportja mélyen együtt érez az elhunytak családtagjaival, és rendkívül sajnálja a történteket” — zárják a közleményt.

(Magyar Nemzet nyomán)

Valódi Hírek