Szijjártó Péter pikírt, becsmérlő kijelentéseket tett George Clooney-ra (+videó)

A miniszter szerint az Oscar-díjas színész politikai és történelmi ismeretei korlátosak.

Az elmúlt napokban George Clooney tartotta lázban a magyar közvéleményt és kormány számos képviselőjét is. A hollywoodi színész azzal vonta magára a figyelmet, hogy nemrég a legújabb Midnight Sky című filmje kapcsán a GQ magazinnak adott interjújában a gyűlöletről és dühről beszélve Orbán Viktorral és a brazil Jair Bolsonaróval példálózott.

Az Origo és a közmédia úgy számolt be az esetről, hogy Clooney valójában azért támadta Orbánt, mert szoros kapcsolatban áll a Soros Györggyel és családjával. Deutsch Tamás pedig egyenesen úgy vélekedett, hogy a „csepűrágó Clooney egy senki”, de a kétszeres Oscar-díjas színészt Menczer Tamás is a helyretette.

Kedden Szijjártó Péter is csatlakozott a Clooney-t kritizálók sorába. A külügyminiszter a Facebookon közzétett videójában úgy fogalmazott,

„George Clooney-t mint színészt kedveljük, nagyra becsüljük, azonban ebben az esetben egy politikai ügyről van szó.”

Majd így folytatta:

„Az látszik, hogy George Clooney történelmi és politikai ismeretei – hogy is mondjam – némiképpen azért korlátosak, és az is látszik, hogy a nemzetközi mainstream médiából szerzi alapvetően az információit.

Amivel nyilván nincsen semmi baj, mit tudna tenni, de ezzel együtt azt gondolom, hogy színészként kedveljük, a politikai ismereteiről meg megvan a magunk véleménye”.

Itt a videó:

.

George Clooney egyébként kedden reggel egy közleményt jutatott el a Telexnek, amelyben amellett, hogy leszögezte, Orbán propagandagépezete hazudik, úgy vélekedett, a magyar kormány úgy viselkedik,

mintha 1956 soha nem történt volna meg, amikor a világot elárasztották a szovjet uralom elől menekülő magyar menekültek. Nagyon kedvelem a magyar embereket.

Az 1980-as évek elején voltam ott először, amikor még a Szovjetunió része volt. A 2000-es évek elején tértem vissza, és a Dunaparton sétálgattam.

Akkoriban Magyarország a Szovjetunió bukása után elért demokratikus siker ékes példájának látszott. Várom a napot, amikor Magyarország újra rátalál arra, ami egykor volt.”

Kapcsolódó cikkünk:

Ez meg mi? Varga Judit negédes fotóval üzent George Clooney-nak

.

Valódi Hírek