Dobrev Klára: Hatalmas pofon a kormánynak, az EU nem Orbán pénzautomatája többé

Vége a fideszes jó világnak?

Mint arról beszámoltunk, csütörtökön Orbán Viktor hisztérikus tiltakozása ellenére is megszületett a jogállamisággal kapcsolatos megállapodás az EP-ben. Ezt azt jelenti, hogy az uniós pénzek kifizetését jogállamisági feltételekhez kötik a jövőben.

A döntésre reagált Dobrev Klára, az Európai Parlament magyar alelnöke is. Dobrev egyébként már korábban megjósolta, hogy az EU-nak előbb-utóbb elege lesz Orbán jogállamot tipró ámokfutásából.

Posztjában a mostani döntéssel kapcsolatban Dobrev azt írja:

„Ennyi volt, vége Orbán zsarolásának. Döntés született arról, hogy pénzügyi következményei lesznek, ha egy tagállam sorozatosan megsérti az Unió közös, alapvető értékeit.

Haveroknak juttatott milliárdok, hatalom által megszállt igazságszolgáltatás, független média elleni támadás – ezek mind olyan ügyek, amelyek miatt meg lehet majd vonni Orbánéktól az uniós forrásokat.

Ráadásul a magyar miniszterelnök nem fog találni annyi szövetségest, akikkel megakaszthatja az induló eljárásokat.

Az uniós kifizetések felfüggesztésével ugyanakkor nem büntetik majd a végső kedvezményezetteket, a kieső pénzt a tagállamoknak kell biztosítani.

Hatalmas pofon ez a magyar kormánynak. Végre az Unió tisztán, egyértelműen kimondta: Orbán nem használhatja pénzautomatának az Európai Uniót.”

.

Kapcsolódó cikkeink:

FRISS: Varga Judit kiverte a balhét az Unió mai döntése miatt, “elfogadhatatlan zsarolásról” beszél

.

Hiába hisztizett Orbán, jogállami feltételekhez kötik az uniós pénzek kifizetését

.

 

Valódi Hírek