Molnár Gyula torkig van az árulózással: Magához rendelte Botkát

Sarkára áll végre a pártelnök és leállítja Botkát, mielőtt az teljesen szétveri a pártot?

Az MSZP elnöke besokallt a nyilvánosság előtt zajló szocialista belháborúból, ezért keddre magához rendelte Botka László miniszterelnök-jelöltet, valamint Molnár Zsolt elnökségi tagot – írja a MSZP belügyeiben hagyományosan jól értesült Népszava.

Molnár Gyula rombolónak tartja a sajtón keresztüli üzengetést, ami az utóbbi napokban eluralkodott a szocialista pártban. A pártelnök az eddig nagy szabadságot élvező MSZP-s vezetők és a kormányfő-jelölt megregulázására készül – írja a lap.

Az ügy előzménye, hogy Botka a 168 Óra nevű MSZP-lapban árulónak titulálta Molnár Zsolt elnökségi tagot, miután utóbbi arról beszélt: elhibázottnak tartja a Botka-féle kirekesztő tempót, és széles körű összefogásra van szükség a baloldalon, ha tényleg le akarják váltani Orbánt.

Botka viszont az általa “liberális kispártoknak” nevezett formációkat ócsárolta, akik szerinte “csak játszadoznak” és “nincs rájuk szükség”.

Molnár Zsolt válaszul Kálmán Olga műsorában kipakolt arról, hogy

egy senki által meg nem választott érdekkör (Botka haveri köre) hogyan vette át az irányítást a pártban

és hogyan valósítja meg gyakorlatilag Orbán forgatókönyvét azzal, hogy összerúgta a port az összes ellenzéki párttal és semmiféle megállapodásra nem törekszik. (videó itt!)

Itt tartunk most, kíváncsian várjuk, mire jut velük Molnár Gyula pártelnök, eddig ugyanis mind Botka, mind a Botka romboló politikáját kritizáló Molnár Zsolt hajthatatlannak tűnt a saját igazában.

(címlapfotó: Balogh Dávid / Magyar Nemzet)

Valódi Hírek