Össze-vissza hazudozott az Origo Kálmán Olgáról – A HírTV jogi lépéseket tesz

„Az Origo internetes portál tegnapi cikkében új szakmai szintre emelte a konkrét számadatokkal foglalkozó hírek közlését, melyhez a saccolás módszerét hívta segítségül. A Hír TV nézettségét firtató írás minden szakmai alapot nélkülöz” – írja a HírTV.

A kormányt egy ideje hatalmas, cuppogó nyelvcsapásokkal őrző-védő, magát elképesztő cikkekre ragadtató hazugsággyár tegnap azt írta:

hatalmas bukás Kálmán Olga Egyenesen című műsora,

hiszen házi számításaik szerint kedden maximum 47 500-an nézhették tegnap Kálmán Olga műsorát, miközben az ATV-n futó Egyenes beszédet több mint 100 ezren. Persze a HírTV nem veri nagydobra kínos buktát – tették hozzá sejtelmesen.

A HírTV ezzel szemben felhívja a figyelmet: „a cikk névtelen szerzője a tényleges nézettségi adatok hiányában egyetlen adásnap

a valóságtól jelentősen eltérő

csoportos nézettsége alapján vont le messzemenő következtetéseket. A cikkben megjelentekkel ellentétben az igazság az, hogy Kálmán Olga műsorának köszönhetően duplájára nőtt a Hír TV nézettsége a 19:30 és 21-óra közötti sávban.

Egyébként az Egyenesen Kálmán Olgával műsornak az eddigi legmagasabb nézőszáma 171.208 volt, amely szám ismeretében már jobban értelmezhető a HírTV Egyenesen és az ATV Egyenes Beszéd című műsorának nézettségi aránya. Az Origo által sugalmazott „bukás” már csak azért sem igaz, mert az Egyenesen című műsor múlta már felül nézettségben az M1 fél nyolcas híradóját is”.

A hamis és félrevezető információ közlése miatt a Hír TV megteszi a szükséges jogi lépéseket az Origóval szemben – írják.

Mi meg közben várjuk a Origo következő, televíziózással foglalkozó szakcikkét, amelyben a bukás szélén álló TV2 nézettségének fantasztikus szárnyalásáról írnak.

(Címlapkép: ATV)

Valódi Hírek